Gabriela Firea: Protejarea sănătății tuturor românilor trebuie să fie prioritate absolută

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea acuză coaliția de guvernare că își asumă meritele pentru cele trei spitale regionale de la Cluj, Iași și Craiova, deși ”cei mai importanți pași aparțin guvernării social-democrate”. Totodată, senatorul PSD scrie pe Facebook că sănătatea este ”Cenușăreasa” bugetului național și a PNRR.

Într-o intervenție în Senatul României, fostul edil al Capitalei amintește de inaugurarea Spitalului de Copii Dr. Victor Gomoiu din București și afirmă că se pot construi și dota spitale la standarde europene în România, însă este nevoie de muncă și profesionalism.

Totodată, Gabriela Firea acuză coaliția de guvernare că își asumă meritele pentru cele trei spitale regionale de la Cluj, Iași și Craiova, deși ”cei mai importanți pași aparțin guvernării social-democrate”.

”Săptămâna trecută s-au împlinit 3 ani de la una dintre cele mai mari bucurii ale mandatului meu de primar general, inaugurarea Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu. Este primul spital de copii construit în ultimii 30 de ani de la zero, un spital construit de Primăria Municipiului București din fonduri proprii, fără sprijin de la Guvern sau din alte surse.

”Cei mai importanți pași aparțin guvernării social-democrate”

Ce doresc să transmit astazi este că se poate. Se pot construi și dota spitale la standarde europene în România, se pot angaja profesioniști, se poate asigura un act medical de calitate la spitalele de stat. Dar este nevoie de munca, de implicare, de profesionalism. Din 2019 de când a preluat guvernarea, PNL și partenerii lui ne tot flutură promisiunea relizării spitalelor regionale la Iași, Cluj, Craiova. Își asumă cu nonșalanță meritele pentru ceea ce s-a realizat până acum, uitând că cei mai importanți pași aparțin guvernării social-democrate. Vă reamintesc că finanțarea a fost confirmată în 2015, negociată și semnată de premierul Victor Ponta și comisarul european Corina Crețu. În oct 2019 în mandatul Roxanei Mânzatu, a fost lansat apelul aferent actei 14 Spitale Regionale de Urgență ceea ce a permis MS depunerea către aempor a cererii de finanțare pentru construcția celor 3 spitale regionale”, a declarat senatorul PSD în Parlament.

De asemenea, Firea le reamintește guvernanților că protejarea sănătății românilor trebuie să fie ”prioritate absolută” și să nu țină cont de culoarea politică, de interesele de partid sau de cele personale.

”Aceasta este greaua moștenire de care se plânge coaliția actuală de guvernare, dar doar datorită acestor pași deja realizați s-au putut lauda miniștrii Tătaru și Voiculescu și mai nou toți cei aflați la putere că vom avea fundații pentru cele trei spitale regionale până în 2024. Uită complet și anulează munca celor de dinaintea lor.

Și cu toate că au la dispoziție miliarde de euro în acest moment pentru care nu au ridicat niciun deget, nu se agită foarte tare. Contractele de finanțare pentru spitalele regionale au fost semnate în noiembrie 2020 de Comisia Europeană. Banii așteaptă să fie folosiți cât mai repede și mai eficient în beneficiul românilor. Iar responsabilitatea revine tuturor celor aflați la guvernare. Dacă le pasă și îi interesează.

Protejarea sănătății tuturor românilor trebuie să fie prioritate absolută care să nu țină cont de culoarea politică, de interesele de partid sau de cele personale. Iar cei care ignoră acest lucru vor răspunde mai devreme sau mai târziu în fața românilor”, a mai spus Gabriela Firea în Senatul României.

Sănătatea este Cenușăreasa bugetului național

Totodată, făcând referire la sănătatea românilor, Gabriela Firea scrie pe Facebook că aceasta este ”Cenușăreasa” bugetului național și a PNRR și se întreabă la ce să se aștepte de la cei care ”au închis spitale și au tăiat salariile medicilor”.

”Sănătatea este Cenușăreasa bugetului național și a Planului de redresare (PNRR). La ce ne putem aștepta de la cei care au închis spitale și au tăiat salariile, inclusiv ale medicilor? Lipsă de umanitate este prea puțin spus.”, a scris Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati