Gabriela Firea sare în apărarea lui Alexandru Arșinel: „Nu poți să-l arunci precum o măsea stricată”

Gabriela Firea, fostul edil al Capitalei, a sărit în apărarea actorului Alexandru Arșinel, după ce contractul acestuia cu Teatrul „Constantin Tănase” nu a mai fost prelungit de actualul edil.

„Singura dorință a unui actor este să joace până în ultima clipă a vieții. Aplauzele, publicul și scena îi dau unui artist puterea să continue. Ce i se întâmplă zilele acestea maestrului Alexandru Arșinel este o mare, o imensă nedreptate. Nu poți să-l arunci precum o măsea stricată din teatrul unde a jucat și a creat aproape 60 de ani”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Aceasta mai spune că este o „dezonoare” ce a făcut Nicușor Dan.

„Ce a făcut primarul general este o dezonoare”

„Ce a făcut primarul general Nicușor Dan cu Alexandru Arșinel este o dezonoare pe care nimeni nu o înțelege. Maestrul Arșinel nu mai era director al Teatrului de Revistă Constantin Tănase de patru ani și nici nu mai avea vreo funcție de conducere. Își dorea să continue pe postul de consilier artistic și să-i învețe pe actorii mai tineri din experiența adunată zeci de ani pe scenă.

Tot ce reprezintă astăzi Teatrul de Revistă Constantin Tănase i se datorează maestrului Arșinel. Nicușor Dan nu a făcut nicio economie la buget după ce l-a îndepărtat pe acest mare actor din funcția de consilier artistic. Mai bine s-ar fi uitat la zecile de consilieri personali și directori numiți politic pe care acum îi caută și procurorii”, a mai precizat Gabriela Firea.

Arșinel, cetățean de onoare al Bucureștiului

Gabriela Firea mai scrie că în 2017, când l-a propus pe Arșinel pentru titlul de cetățean de onoare al Bucureștiului, cei care ar fi respins acest proiect au fost consilierii USR.

„Poate nu a fost întâmplător că singurii care au respins proiectul au fost consilierii USR. Iată ce face acum Nicușor Dan, „tatăl” lor. Proiectul a trecut atunci datorită voturilor consilierilor PSD, ALDE, PMP și parțial ai PNL.

Din păcate, cinci ani mai târziu, am ajuns să-l vedem pe omul Alexandru Arșinel tulburat, cu lacrimi în ochi, din cauza unei umilințe care te lasă fără cuvinte”, mai scrie Gabriela Firea.

Contractul actorului Alexandru Arșinel cu teatrul „Constantin Tănase” nu a mai fost prelungit, printr-o decizie semnată de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati