Gabriela Firea și Dan Tudorache, întâlnire cu membrii Coaliției pentru Dezvoltarea României

Primarul General, Gabriela Firea, și Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, au avut astăzi o întâlnire cu membrii Consiliului Director al Coaliției pentru Dezvoltarea României, pentru a discuta subiecte de interes reciproc din diverse domenii care privesc administrarea și dezvoltarea Capitalei, dar și funcționalizarea legăturii cu localitățile învecinate.

Alături de Firea au participat la întâlnire experți din cadrul Primăriei Capitalei pe infrastructură, transport, turism, salubrizare și energie.

Gabriela Firea a realizat o scurtă prezentare a celor mai importante proiecte ale Primăriei Capitalei din aceste sectoare și a spus că este deschisă unei colaborări cu CDR.

“Înțeleg foarte bine fenomenul economic și rolul investițiilor private într-o comunitate, mai ales cum este cea de nivelul Capitalei. Mediul de afaceri este cel care creează locuri de muncă, asigură fluxul economic care generează venituri nu doar pentru populație, ci pentru oraș în sine, așadar am considerat deosebit de important să răspund invitației Coaliției pentru Dezvoltarea României. Pentru că am activat mulți ani în mediul privat, am avut șansa sa văd lucrurile din ambele perspective, de aceea consider că dialogul este extrem de util, în special unul aplicat și constructiv, care poate duce la beneficii concrete pentru bucureșteni. Mi-am arătat astăzi deschiderea pentru o colaborare cât mai strânsă, așadar am decis împreună să o aprofundăm în cadrul unor întâlniri tehnice ulterioare pe care să le facilităm între experții noștri și cei ai CDR”, a spus Firea.

La rândul său, Daniel Tudorache a subliniat faptul că în sectorul 1 sunt cei mai mulți angajați în corporații, față de care Primăria are de asemenea obligații, ceea ce face ca relația cu mediul de afaceri să fie una vitală: “Ușa mea a fost și va fi în continuare deschisă pentru investitori și pentru structurile asociative ale acestora, întrucât am convingerea că din colaborarea cu aceștia vor rezulta proiecte benefice pentru cetățenii care locuiesc sau doar lucrează în sectorul 1”.

CDR este o inițiativă privată care reunește cele mai importante organizații din mediul de afaceri din România, cu rolul de a constitui o platformă de consultare în relația cu autoritățile publice.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati