Gabriela Firea și Gabriel Mutu, vizită la cabinetele medicale ale Școlii Gimnaziale nr. 198, „Regina Maria”

Primarul general Gabriela Firea alături de primarul Sectorului 6 Gabriel Mutu a fost la Școală Gimnaziala nr. 198, „Regină Măria”, din sectorul 6, unde a vizitat cele două cabinete medicale (de medicină generală și stomatologie) dotate de Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

„Am vrut să mă asigur că, la începutului acestui nou an școlar, cabinetele de medicină școlară pe care le-am dotat atât cu medici cât și cu toată aparatură necesară, sunt pregătite să îi primească pe copiii care au nevoie fie de un consult, fie de o intervenție stomatologica.

Este foarte important că fiecare unitate de învățământ să aibă un cabinet medical modern, precum și personal de specialitate, astfel încât elevii să poată beneficia, în timp real, de asistentă medicală de care au nevoie.  Pentru mine, că Primar General, domeniul santatatii reprezintă o prioritate clară și astfel, în ultimii doi ani, am făcut toate demersurile astfel încât medicină școlară să beneficieze de toate investițiile necesare, mai ales că în aceste cabinete medicale se asigură asistentă medicală pentru un număr de aproximativ 250.000 de elevi și 121.000 de studenți!

Astfel, Primăria Capitalei, prin ASSMB, a realizat în ultimii doi ani investiții de peste 1,8 milioane de euro în retetaua de medicină școlară, sume din din care s-au achiziționat 67 de unituri dentare complete, 102 sterilizatoare cu abur, 129 aparate de sigilat pungi pentru instrumentar, 103 frigidere destinate materialelor stomatologice, medicamente, dezinfectanți, materiale sanitare etc.

Au fost angajate, prin concurs, 212 de cadre medicale (medici și asistenți sociali)-pentru că lipsă personalului specializat reprezenta o problemă majoră pentru medicină școlară-și iată că acum rețeaua de medicină școlară din București a devenit un model de bune practici la nivel național.

„In sectorul 6, cabinetele de medicină generală și cele stomatologice din unitătile de invătămant sunt dotate cu cele mai performanțe echipamente, iar investițiile efectuate de Primăria Generală, prin ASSMB, sunt apreciate și de bun augur pentru comunitatea noastră. Din bugetul local am refăcut integral, în această vară, cele 172 de grupuri sanitare din școlile gimnaziale și le-am dotat la standarde europene, astfel încât elevii să beneficieze de toate condițiile necesare păstrării unei stări bune de sănătate”, a declarat Gabriel Mutu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati