Gabriela Firea: Spitalul ”Victor Babeș” poate primi încă 340 de bolnavi cu coronavirus

Spitalul de boli infecțioase și tropicale Victor Babeș, administrat de Primaria Capitalei, prin ASSMB, este pregătit să asigure, dacă situația o va impune, încă 340 de paturi pentru pacienții bolnavi de coronavirus, pe lângă cele 60 deja alocate, dintre care 30 sunt ocupate cu bolnavi de COVID 19, a declarat Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

Printre primele măsuri pe care Primăria Capitelei le-a luat pentru asigurarea condițiilor de asistenta medicala pentru pacientii depistați pozitiv pentru Covid-19 a fost inclusă și alocarea unui corp special de clădire cu 60 de locuri.

”Este vorba despre Pavilionul B4, complet dotat și modernizat anul trecut”, potrivit edilului Capitalei.

”La Spitalul Victor Babeș s-au format echipe de 30 de medici, asistente medicale și infirmiere care stau la spital 24 de ore din 24, timp de 2 săptămâni și fac gardă la 3 zile.

Mai mult decât atât, echipele medicale se vor autoizola ulterior, prin rotație, într-un centru de carantină pus la dispoziție de Primăria Capitalei”, a completat Firea.

Primarul General adaugă că această inițiativă respectă recomandările epidemiologice de limitare a contactului personalului medical care tratează pacienții cu Covid 19 cu familiile lor, dar și cu alte persoane.

”Astfel, acești oameni depun un efort uriaș și se sacrifică pentru a-i proteja atât pe cei din jur, cât și propriile familii!

Aș dori sa le mulțumim cu toții tuturor celor care m luptă în linia întâi pentru rezolvarea acestei crize in sanatate și să nu uităm că trebuie și noi să fim responsabili, să respectăm cu strictețe regulile de igiena, astfel încât eforturile și sacrificiile acestor oameni să nu fie în van”, a conchis Gabriela Firea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati