Gabriela Firea: „TIR-uri de ATI care omoară, în loc să salveze, pentru că sunt o improvizație!”

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat, marți, că TIR-urile ATI sunt o improvizație care „omoară în loc să salveze”. Reacția senatorului PSD vine după după tragedia de luni, de la „Vicrtor Babeș”, unde trei pacienți au murit după ce instalația de oxigen a unui TIR ATI s-a defectat.

„TIR-uri de ATI care omoară, în loc să salveze, pentru că sunt o improvizație! Acestea sunt gândite să fie folosite câteva ore, în cazul unor accidente rutiere, de muncă sau alte evenimente grave. Nicidecum zile în șir, în curtea spitalelor, cu același personal medical hăituit, supra-solicitat, obosit, și pe baza acelorași instalațîi electrice care deservesc un spital”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Potrivit fostului edil al Bucureștiului, personalul calificat este cel mai important în unitățile de sănătate: ”Cadrele medicale sunt baza! Și instalațiile necesare”, a explicat Firea.

„Cine îi oprește de peste un an, pe cei de la putere, să organizeze concursuri pentru secțiile ATI, pentru a le extinde?

Personalul calificat este cel mai important!

Această este responsabilitatea directă a Ministerului Sănătății. Dotările vin: de la primarii, CJ-uri, sponsori.

Cadrele medicale sunt baza! Și instalațiile necesare. Într-o țară normală, moțiunea depusă de noi ar trebui să fie votată de toți parlamentarii! E vorba despre viața românilor!”, a mai scris Gabriela Firea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati