Gabriela Firea, vești bune în plină pandemie. S-au redeschis ȘAPTE creșe și grădinițe

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, luni, deschiderea a șapte creșe și grădinițe sociale în Capitală, precizând că au fost luate toate măsurile necesare pentru protejarea copiilor în perioadă de pandemie.

”Copiii au revenit la creșele și grădinițele administrate de Primăria Capitalei, în condiții de siguranță. Am vizitat astăzi creșa și grădiniță Ominis, una dintre cele 7 aflate în administrarea Primăria Capitalei, prin Direcția de Asistență Socială, care și-a redeschis porțile”, a scris Firea pe pagina de Facebook.

Pentru siguranța copiilor și a personalului, conform măsurilor solicitate de autorități, PMB a decis să deschidă doar centrele de îngrijire pentru copii care permit cea mai bună distanțare, arată sursa citată.

”Am dispus să fie luate toate măsurile necesare astfel încât copiii care s-au înscris în programul de vară (6 iulie – 28 august) să se reîntoarcă la creșă în condiții de siguranță.

Sălile de grupă au fost amenajate astfel încât distanța dintre copii să fie maximizată și să fie asigurată o suprafață minimă de 4,5 mp de copil, se vor asigura pentru fiecare copil, individual, materialele necesare pentru activitățile educaționale și s-au eliminat din sălile de grupă jucăriile și accesoriile neesențiale pentru procesul educativ, de exemplu jucăriile de pluș.

Mare parte din activitățile educative se vor desfășura prepoderent în aer liber”, a mai spus Firea.

Tot personalul, TESTAT

Tot personalul din creșele și grădinițele care își reiau activitatea a fost testat, cu ajutorul ASSMB, la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale ”Dr. Victor Babeș” – această fiind o măsură complementară pentru a oferi siguranță părinților că cei mici sunt aduși într-un mediu sigur.

Toate testele au ieșit negative, așadar niciunul dintre angajați nu este infectat cu noul coronavirus.

Ce măsuri de siguranță au fost luate în cele șapte creșe PMB

• Pentru amenajările interioare s-a folosit vopsea lavabilă antibacteriană, fără compuși toxici și avizată de Ministerul Sănătății;

• Pentru curățenie se vor folosii soluții biocide avizate, dezinfectanți și agenți de curățare nedăunatori celor mici;

• Primăria Capitalei nu are, prin lege, atribuții în administrarea de școli, grădinițe sau creșe, dar, cu unitățile pe care le gestionează, vine în completarea primăriilor de sector și sprijină procesul educațional din București.

• Primăria Capitalei va deschide încă 3 noi unități de tip creșă în sectoarele unde acestea sunt deficitare. Vor fi creșe și grădinițe care să permită cele mai bune condiții de desfășurare a activităților de îngrijire a copiilor mici.

• În prezent, Direcția Generală de Asistență Socială are în administrare 12 creșe și grădinițe.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati