Gabriela Firea vrea să propună modificarea intervalului de timp legal de la care se poate furniza agentul termic

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a anunțat că, în calitate de senator de București, va propune modificarea intervalului de timp legal de la care se poate furniza agentul termic, astfel încât bucureștenii să primească căldura mai devreme.

”Căldură în case, mai devreme! Printre primele inițiative parlamentare ca senator de București va fi cea privitoare la modificarea intervalului de timp legal de la care se poate furniza agentul termic”, a scris Gabiela Firea pe pagina de Facebook.

Acesta spune că va depune imediat după depunerea jurământului un Proiect de lege de amendare a Legii Termoficarii, astfel încât toamna să se poată furniza căldură mai devreme în apartamente și instituțiile racordate, față de cât prevede acum cadrul legislativ.

Gabriela Firea completează că un prim pas în această direcție l-a făcut ca primar general, în 2018 când, la solicitarea PMB, a fost modificată hotărârea de guvern 117/1994.

”Am solicitat atunci modificarea intervalului de timp calculat că referință: media pe 3 zile între orele 20,00 și 6,00, pentru care se așteaptau 10 grade prin lege. Anterior, ani de zile, s-a dat drumul foarte târziu la căldură, pentru că intervalul era 18,00 – 6,00. Foarte mare!
Deci, se dârdâia toamna târziu în case”, a explicat Firea.

Ea spune că, la cererea cetățenilor care îi scriu că le este frig în case din cauza acestor restricții legale, va propune micșorarea și mai mult a acestui interval, cu încă 3 ore, adică de la 22,00 la 5 dimineața.

”Astfel încât în momentul în care se resimte deja rece în apartamente și birourile racordate la sistemul centralizat să se poată furniza agentul termic. Acest lucru se poate realiza prin lege votată în Parlament, cum am precizat anterior, sau printr-o hotărâre a Guvernului (cadrul legal existent în prezent este art. 117 din H.G. nr. 425/20.07.1994, modificat prin H.G. nr. 337/ 16.05.2018)”, a mai spus Firea.

Candidata PSD pe listele Senatului va propune, de asemenea, ca persoanele și familiile care cer amânarea livrării agentului termic, din cauza problemelor financiare, să fie sprijinite, astfel încât să nu se îmbolnăvească, stand în frig, în propria casă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati