Galerie foto publicată de CNSAS/ Tineri din București reținuți în anii 1980 pentru că purtau haine inscripționate cu numele unor formații: ”Te-ai gândit vreodată cât de privilegiat eşti”

0
348
Foto: Facebook / Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității - CNSAS

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) prezintă pe pagina sa de Facebook, în contrast cu fotografii de la festivaluri precum Untold și Electric Castle, imagini cu tineri din Bucureşti reţinuţi la finele anilor ’80 pentru atitudinea lor rebelă şi pentru că purtau haine pe care inscripţionaseră numele formaţiilor pe care le ascultau, alături de mesajul: ”Să nu uităm nicicând să preţuim libertatea!”.

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a publicat, luni, pe pagina de Facebook, fotografii cu tineri reținuți în anii 1980 pentru că purtau haine inscripționate cu numele unor formații.

  • „Să nu uităm nicicând să preţuim libertatea!”, îndeamnă CNSAS.

„Vara s-a sfârșit, Electric Castle, UNTOLD și cam toate marile festivaluri s-au dus şi ele, cu atmosfera lor vibrantă. Amintirile, însă, rămân, iar bucuria de a-ţi vedea artiştii preferaţi, serile cu prietenii, răsăriturile de august şi starea de libertate pură îţi vor rămâne în suflet.

Foto: Facebook / Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității – CNSAS

Te-ai gândit vreodată cât de privilegiat eşti pentru că poţi cânta împreună cu trupele tale favorite? Ştiai că au fost perioade în istoria noastră în care puteai fi cercetat pentru preferinţele tale muzicale şi că un tricou cu Metallica, Queen sau AC/DC te putea duce în faţa unui ofiţer de Securitate?

Astăzi vrem să-ți arătăm câteva imagini cu tineri din Bucureşti, care au fost reţinuţi la finele anilor ’80 pentru atitudinea lor rebelă şi pentru că purtau haine pe care inscripţionaseră numele formaţiilor pe care le ascultau.

Să nu uităm nicicând să preţuim libertatea!”, este mesajul postat pe Facebook de CNSAS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.