GALERIE FOTO Rețetă bulgărească pe litoralul Mării Negre. Turiștii pot avea o vacanță perfectă indiferent de temperatura de afară

750.000 de români sunt așteptați anul acesta pe litoralul bulgăresc, fiind atrași de resorturi de lux axate pe vacanța în familie, proximitatea de România sau posibilitatea de a beneficia de un program all inclusive la un preț mai mic decât în Turcia sau Grecia. De asemenea, turiștii pot avea o vacanță perfectă indiferent de temperatura de afară, pentru că ofertele lor sunt concepute astfel încât să atragă și în extrasezon.

News Bucuresti a discutat cu hotelierii din Bulgaria pentru a afla ce noutăți au pregătit pentru vara lui 2023 și cum plănuiesc să cucerească turiștii români.

Litoralul bulgăresc îi așteaptă cu brațele deschise pe turiștii români dornici să se bucure de relaxare. Dacă în vara lui 2022, 700 de mii de români și-au petrecut concediul la bulgari, pentru 2023 ei estimează o creștere cu 7% a numărului de turiști români și încasări de peste 400 de milioane de euro.

Pentru acest an, Hotelul Melia Grand Hermitage din Nisipurile de Aur aduce cu el o notă distinctă în regiune printr-un concept inedit de all inclusive care este menit să îți ofere intimitate.

Hotelul Melia Grand Hermitage camera

”The Level” se numește programul all inclusive superior, care îți oferă posibilitatea ca pe lângă nenumăratele facilități din hotel, să ai acces la servicii personalizate și zone exclusive, precum zona de piscină, cea de plajă, un restaurant sau lounge-ul ”The Level”.

Hotelul Melia Grand Hermitage piscina level

Totodată, Grand Melia Hermitage oferă tuturor turiștilor facilități și servicii tip 5* all-inclusive, locuri de joacă și piscine speciale pentru cei mici, activități și programe de divertisment pentru adulți.

”Avem grupuri, familii, organizăm evenimente corporate, suntem deschiși tuturor tipurilor de clienți, iar piața din România este preferata noastră. Ca noutăți, în acest an avem un restaurant cu specific american, de asemenea suntem singurul hotel cu un parc de aventură”, a precizat Tanya Vitlyanova, director de vânzări Melia Grand Hermitage.

Hotelul Melia Grand Hermitage parc aventura

Ea speră ca anul acesta să depășească nivelul rezervărilor din 2019, de dinainte de pandemie: ”Ne adresăm și piețelor vest-europene, care par din ce în ce mai interesate de ofertele hotelierilor din Bulgaria”.

Melia Grand Hermitage face parte dintr-unul din cele mai mari grupuri hoteliere internaționale: Melia Hotels & Resorts cu mai multe hoteluri pe litoralul bulgăresc, precum Melia Sunny Beach din stațiunea cu același nume.

Nici de aici nu lipsesc piscinele cu tobogane pentru cei mici, centrul de wellness și spa, restaurantele cu specific diferit și barurile cu o ofertă variată de băuturi.

Meliá Sunny Beach piscina

Rețeta bulgărească pe litoralul Mării Negre

La jumătatea lunii mai, litoralul bulgăresc este pe jumătate plin, pentru că ofertele lor sunt concepute astfel încât să atragă chiar și atunci când vremea nu e foarte bună. Resorturile  lor all inclusive funcționează bine în lipsa temperaturilor ridicate, cu facilități indoor, centre de spa și piscine exterioare încălzite.

De asemenea, o altă strategie a bulgarilor este să nu disponibilizeze angajații pe perioada sezonului rece.

„Turiștii noștri vin chiar și atunci când vremea nu este foarte prielnică, așa cum se întâmplă la mijlocul lunii mai, pentru că pot avea o vacanță perfectă indiferent de temperatura de afară. Avem și piscină interioară și piscine exterioare, dintre care una este încălzită, zone extinse de șezlonguri la piscine și pe plajă, animatori care asigură divertismentul, astfel încât celor care vin chiar și în extrasezon să nu le lipsească nimic”, a explicat Hristo Karailiev, managerul resortului Meliá Sunny Beach.

Oaspeții au la dispoziție opțiuni de divertisment, precum darts, mini golf sau tenis de masă, iar cei mici sunt așteptați cu activități potrivite vârstei lor.

Pentru turiști, în special pentru românii care preferă marea, hotelul pune la dispoziție 300 de umbrele și 600 de sezlonguri, alături de un bar variat de băuturi.

Meliá Sunny Beach plaja

”Cele mai căutate stațiuni din Bulgaria sunt Nisipurile de Aur și Sunny Beach, dar și Albena”, precizează Cosmin Vasile, consultant în turism Hello Holidays.

Cu privire la plaja Albena, aceasta ce află la circa 75 de kilometri de Vama Veche, ceea ce o face să fie și cea mai apropiată stațiune bulgarească potrivită pentru familiile cu copii. Aceasta stațiune are hoteluri care coboară în trepte catre plajă, iar majoritatea hotelurilor au propria secțiune de plajă privată.

În ceea ce privește hotelurile din zona mai îndepartată a stațiunii, accesul către plajă este unul foarte facil, căci există shuttle bus, trenuleț electric, biciclete și chiar scări rulante.

Albena

Albena se adresează și turiștilor care caută relaxare, dar și pasionaților de sporturi și adrenalină. În 2019 a primit Premiul pentru Stațiunea Sportivă Europeană pentru 2019, iar turiștii sunt așteptați și cu activități sportive, potrivite pentru toți. Noutatea din acest an este cursul de sky yoga.

Albena Maritim

„Fie că alegem transportul cu autocarul sau cu mașina, practic, pe litoralul bulgăresc, ajungem în 4-5 ore. Noi organizăm excursii zilnic, deci sunt locuri disponibile, în fiecare zi. În general turiștii își fac rezervările, pentru zilele de concediu, din ianuarie – martie, dar sunt și persoane care își fac rezervări și pe ultima sută de metri”, a mai spus Cosmin Vasile.

Operarea pe charter a Hello Holidays în vara 2023, pachete cu transport charter autocar:

– Hotel de 3* cu mic dejun, 7 nopți, de la 120 de euro/persoană
– Hotel de 4* cu mic dejun, 7 nopti, de la 140 de euro/persoană
– Hotel de 3* cu all inclusive, 7 nopți, de la 185 de euro/persoană
– Hotel de 4* cu all inclusive, 7 nopți, 189 de euro/persoană
– Hotel de 5* cu all inclusive, 7 nopți, de la 319 euro/persoană
De asemenea, potrivit reprezentanților Hello Holidays, biletul de autocar, separat, pentru cine vrea doar transport este de 45 de euro/persoană dus-intors pentru zona de nord a litoralului bulgăresc și 55 de euro pentru zona de sud.
În același timp, plecările în cursele charter cu care Hello Holidays leagă România de Bulgaria în sezonul 2023, perioada de operare 22.05 – 25.09.2023:

– plecari din Bucuresti in fiecare zi
– plecari din Sibiu in fiecare zi de LUNI, MIERCURI, SAMBATA
– plecari din Craiova în fiecare zi de VINERI și DUMINICA
– transferuri din zona Moldovei și Dobrogei in fiecare si de MARTI și JOI pentru plecare de la București.

Hello Holidays

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati