Garda de Mediu, despre ”piromanii de meserie” din Ilfov: ”Dau foc deşeurilor şi îşi lasă copiii să le păzească”. Minorii nu pot răspunde penal FOTO

0
593

Garda de Mediu a transmis un mesaj referitor la ”piromanii de meserie” de la Sinteşti, care ard deşeuri ”apoi fug sau îşi lasă copiii să le păzească, pentru că ştiu că minorii nu pot răspunde penal”. Comisarii sunt din nou în zonele „fierbinți” din jurul Capitalei în care continuă arderile ilegale, completează instituția.

”Dau foc deşeurilor pe câmp şi fug sau îşi lasă copiii să le păzească, pentru că ştiu că minorii nu pot răspunde penal, iar dacă îi prinzi în fapt se vaită că „n-au ştiut că n-au voie” să incendieze plastic, cauciuc sau textile sau să dezmembreze maşini, că „n-au carte”. Adevărul e că ştiu foarte bine că e ilegal ce fac şi că afectează mediul sau locuitorii din localităţile apropiate, dar nu le pasă”, a transmis Garda de Mediu pe pagina de Facebook.

Incendiatorii sunt amendaţi, li se confiscă marfa, însă o iau rapid de la capăt, mai spune sursa citată.

”Singura lor grijă este să adune, după fiecare incendiu stins, fierul rămas pe câmpurile pârjolite, ca să-l vândă apoi centrelor de colectare. Unii nici măcar asta nu fac, ci dau foc pentru câţiva firfirei, doar ca să-i scape pe cei care dezmembrează ilegal maşini, de resturile fără valoare. În această după amiază, aceşti piromani de meserie au dat din nou foc la Sinteşti, la alţi munţi de resturi din dezmembrări şi cauciucuri şi din nou au fost alertate Garda de Mediu, Poliţia din Popeşti Leordeni şi Pompierii. Până la stingerea incendiului arsese, însă vegetaţia pe câteva sute de metri pătraţi, chiar dacă munţii de burete, bare şi borduri auto, plafoane interioare şi cauciucuri, precum cele pe care le-am găsit încărcate în camioane şi în Bolintin Vale, nu se topiseră încă. Şi nici urmă de piroman”, a mai transmis Garda de Mediu.

Instituţia a precizat că salubrizarea zonei şi păstrarea curată a acesteia au rămas în sarcina autorităţilor locale.

Garda de Mediu: Suntem din nou în zonele „fierbinți” din jurul Capitalei

Sâmbătă seara, comisarii Gărzii de Mediu anunță că sunt din nou în zonele „fierbinți” din jurul Capitalei în care continuă arderile ilegale, pentru a interveni la nevoie.

”Suntem din nou în zonele „fierbinți” din jurul Capitalei în care continuă arderile ilegale. Odată cu lăsarea serii, comisarii GNM, însoțiți de polițiști și jandarmi, au depistat focare/vetre în care erau erau incendiate cabluri si alte deșeuri . Echipele de control au intervenit, imediat, pentru stingerea focarelor…”, mai spune Garda de Mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.