Generația Z și Votul: Ce a însemnat pentru tinerii acestei generații să voteze pentru prima dată?

În ziua votului pentru alegerile locale și europarlamentare, News București a stat de vorbă cu câțiva tineri pentru a afla sentimentele pe care le-au avut în momentul în care s-au aflat pentru prima dată în cabina de vot.

Iată câteva dintre răspunsurile acestora:

1. Armand, 18 ani: “Azi când am mers la vot am mers foarte relaxat. Am intrat în sala de votare cu gândul că și eu pot să contribui la alegerile primarilor orașului meu. Am votat știind că pot să fac un bine Bucureștiului si, implicit, pot să îmi fac bine mie însumi.”

2. Andreea, 20 de ani: “Am simțit că îmi exercit dreptul pe care îl am, că pot aduce o schimbare prin alegerea mea și mai mult că am început să am posibilitatea să îmi exprim dorințele pentru viitorul României prin vot. Însă, sunt și puțin dezamăgită de modul administrativ în care funcționează lucrurile că am votat doar la europarlamentare și am stat 30 de minute că nu găseau o foaie.”

3. Maria, 21 de ani: „Prima experiență de vot a fost interesantă, deoarece mi-am susținut persoanele și partidul care pot aduce beneficii societății. De asemenea, am vrut să votez pentru a contribui la formarea unui viitor împlinit țării noastre.”

4. Tatiana, 20 de ani: “ Am avut sentimentul pe care l-am mai trăit, atunci când am susținut examenul de evaluare din clasa a 8-a. Asta deoarece secția de vot era amenajată chiar în incinta școlii generale pe care am absolvit-o. Am trăit sentimente interesante, am realizat că viitorul țării depinde și de votul meu. M-aș bucura să știu că un număr cât mai mare de tineri și-au exercitat acest drept constituțional democratic “.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati