Genizz – Aplicația cu care copiii învață mai ușor matematica

Elevii, care se pregătesc pentru examene la matematică, au acum un ajutor real și personalizat, în noua aplicație Genizz, pe care oricine o poate accesa gratuit, fie că este elev, părinte sau profesor.

Peste 1.000 de elevi si 250 de profesori au testat aplicația deja și au obținut claritate asupra a ceea ce știu (puncte tari) și a ceea ce nu știu (puncte slabe) și s-au putut pregăti mai bine pentru recentul examen.

O echipă dedicată de profesori români a creat această aplicație inovatoare pentru educația din România, pornind de la un sistem de evaluare la matematică, potrivit pentru elevii de gimnaziu.

Inspirată de cercetări de ultimă oră, echipa care a creat aplicația Genizz dedicată pregătirii la matematică a elevilor de gimnaziu, oferă elevilor, dar și adulților care îi sprijină în pregătirea lor, o structură clară de pași pentru autoevaluare și sansa de a construi din timp un plan realist de creștere a performanței la matematică. Pornind de la concluzia celui mai cunoscut cercetător în științele educației – John Hattie, care a identificat acei factori care influențează puternic rezultatele obținute de elevi în școală – mecanismul de autoevaluare și feedback-ul specific – profesorii care au creat aplicația Genizz au deja primele rezultate bune ale copiilor, care au testat cu succes aplicația, înainte de examenul de Evaluare Națională din 2024.

Aș vrea să vă mulțumesc! Apreciez calitatea platformei de învățare Genizz, modul în care au decurs lucrurile, tot ce ați realizat fiind de un real ajutor. Dincolo de pregătirea de specialitate fetița mea a lucrat cu plăcere și pentru acest lucru vă mulțumesc din tot sufletul”, declară părintele elevei Simina V.

“Pentru mulți dintre elevii, care au dat examen la matematică anul acesta, o notă cu cel puțin un punct mai mare ar fi fost posibilă cu un mic efort calculat din timp, iar rezultatele ar fi putut fi mai bune. Toți suntem diferiți, dar fiecare elev poate afla ușor cu noua aplicație, unde mai are de lucru și cum poate să facă progrese constant, cu un plan personalizat.“ spun specialiștii Genizz.

Evaluarea este un element central în pregătirea pentru examen

Ei au creat un sistem de autoevaluare cu 29 de capitole, cu 6 „subcapitole”, prin care un elev își poate măsura nivelul de înțelegere a materiei deja parcursă la școală, putând apoi să își facă un plan personalizat de lucru în aplicație, pentru a ajunge la nota dorită, într-un timp cât mai scurt.

Evaluarea este un element central în pregătirea pentru examen, oferind elevilor posibilitatea de a-și monitoriza progresul și de a identifica capitolele și subcapitolele din programa pentru Evaluarea Națională, care mai necesită atenție din partea lor. Studiile arată că elevii care se evaluează periodic au rezultate mai bune la examene, datorită unei mai bune gestionări a timpului și a resurselor. Cu ajutorul aplicației GRATUITE Genizz părinții și profesorii pot ajuta elevii să facă această evaluare mai des, mai ușor și fără stresul obișnuit de la testele din clasă.

Pentru a atinge orice obiectiv în procesul de învățare, elevii au nevoie de un plan clar și realist de lucru, care acum este mai ușor de creat cu noua aplicație, împreună cu profesorul, părintele sau orice adult este susținătorul copilului în pregătirea pentru viitoarele examene la matematică.

Copiii folosesc mult mai relaxați aplicația pentru pregătire la matematică și pentru că simt că primesc feedback constructiv imediat, care îi ajută la îmbunătățirea performanțelor lor.

Principalele facilități puse la dispoziție de Genizz

Aplicația Genizz oferă o serie de funcționalități menite să îmbunătățească procesul de pregătire al elevilor, proces în care profesorul are un rol esential.

Principalele facilități puse la dispoziție de Genizz sunt cele care influențează cel mai mult performanța școlară: evaluarea nivelului curent de pregătire (29 de capitole de matematică parcurse în clasele V – VIII), generarea planului de pregătire care pornește de la nivelul curent și nota dorită, sinteza celor mai importante explicații, formule și teoreme, care stau la baza exercițiilor de algebră și de geometrie, selectarea acelor exerciții care fac parte din capitolele mai puțin cunoscute, dar cu probabilitate mare de a fi întâlnite la proba de matematică, monitorizarea progresului, suportul personalizat al profesorului de matematică, care vede informațiile despre progresul elevului și poate face acele sugestii care contează pentru performanța elevului.

”Aplicația inovatoare Genizz este partenerul elevilor, profesorilor de matematică, părinților, instrumentul care face posibilă abordarea pragmatică, personalizată și măsurabilă pentru orice elev din România.

Aplicația Genizz schimbă fundamental modul în care copiii învață matematica, aduce învățarea personalizată în scolile din România.” transmite echipa care a creat aplicația Genizz.

Ea poate fi acesată gratuit pe orice tip de telefon, tabletă și laptop la app.genizz.ro.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati