Geoana, după ce a votat: Veniţi în număr cât mai mare la vot! Este important. Este un moment foarte complicat în istoria Europei

Secretarul general Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a votat la secţia nr. 60 din cadrul Colegiului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, în jurul orei 10.00. După vot, el a spus că a  venit să-și îndeplinească datoria cetăţenească.

„Apelul meu este este ca un număr cât mai mare dintre români şi românce să vină la vot. Este extrem de important.

Un gând special pentru cei peste un milion de tineri şi tinere care votează pentru prima dată. Este foarte important să facă acest prim pas către implicare democratică şi civică.

Şi chiar dacă, din păcate, nu am avut o dezbatere pentru alegerile europene mai conturată, sper ca şi diaspora românească, în număr atât de mare prezentă, să vină la vot şi să voteze pentru europarlamentare.

Apelul meu către către români şi către românce este să se uite la cei pe care doresc să-i investească cu votul lor, dincolo de culoarea de partid.

Să se uite la om, să se uite la calitatea lor, dacă sunt gospodari buni, dacă sunt oameni serioşi.

Până la urmă, în vremurile acestea foarte complicate, multe decizii vor depinde şi de nivelul local, şi de nivelul naţional, şi de nivelul european şi internaţional.

De aceea, sper din toată inima ca această primă salvă din rândurile de alegeri succesive din România – alegerea aleşilor locali din toată ţara şi a europarlamentarilor români – este, de fapt, prima garnitură de lideri politici pe care românii îi aleg în acest an electoral super încărcat.

De aceea, suntem practic la început de nou ciclu politic, cu noi aleşi locali, cu noi europarlamentari, cu un nou preşedinte, cu un nou parlament, cu un viitor nou guvern.

Sper din toată inima ca această echipă să-şi facă datoria faţă de ţară, indiferent de preferinţa politică, indiferent de ideologie, indiferent de orice alt criteriu.

De aceea, veniţi în număr cât mai mare la vot! Este important. Este un moment foarte complicat în istoria Europei, în istoria lumii, în istoria naţională. Trebuie cu toţii să ne implicăm şi să ne decidem singuri destinul”, a spus Geoană.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati