George Simion: „Se urmărește eliminarea numerarului”. Ce argumente aduce liderul AUR?

Potrivit liderului AUR, George Simion, unul dintre scopurile urmărite de Guvernul Ciolacu ar fi limitarea plăţilor în numerar, iar această măsură este o „problemă de libertate”, care afectează îndeosebi persoanele sărace deoarece nu au carduri şi nici acces la bancomate, notează digi24.ro.

„Se urmărește eliminarea numerarului într-o țară în care jumătate din mediul rural este încă în noroi. Oamenii nu au apă, nu au canalizare, nu au gaze. Credem că este inacceptabil ceea ce guvernul Marcel Ciolacu face prin limitarea plăților în numerar. O dată, este o chestiune de accesibilitate pentru persoanele sărace, care nu au carduri, care nu acces la bancomate și, după aceea, este o problemă de libertate.

Multe alte țări – dau exemplul Elveției, Austriei – poartă discuții în aceste zile pentru introducerea plăților în numerar în Constituție. Suntem un aprig apărător al libertății și, de aceea, ne vom opune cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziție. (…)

Plățile în numerar sunt despre libertate și despre evitarea controlului social. Cred în acest lucru și dau un exemplu personal în acest sens. În principiu, îmi iau banii în numerar”, a declarat George Simion, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati