George Tuță solicită Primăriei Sectorului 1 să comunice măsurile luate în perioada de caniculă. PNL Sector 1 va deschide două puncte de hidratare

George Tuţă solicită Primăriei Sectorului 1 să comunice măsurile luate pentru sprijinirea cetăţenilor în perioada de caniculă. PNL Sector 1 anunţă că va deschide două puncte de hidratare, în lipsa unui răspuns din partea Primăriei Sectorului 1.

  • ”Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă zile succesive de cod galben şi portocaliu de caniculă în Bucureşti. Vor fi înregistrate temperaturi de 38 de grade la umbră şi 45 de grade la soare. Am trimis Primăriei Sectorului 1 o solicitare încă de ieri prin care am cerut să fim informaţi ce măsuri a luat Primăria pentru sprijinirea cetăţenilor în aceste zile caniculare (montarea de corturi special amenajate, puncte de hidratare, instalarea de cişmele suplimentare în zonele aglomerate”, transmite filiala PNL Sector 1 într-un comunicat.

Liberalii precizează că este obligaţia administraţiei locale să îşi îndeplinească atribuţiile pentru ameliorarea efectelor temperaturilor extreme.

PNL Sector 1 va deschide două puncte de hidratare

”Conform Codului Administrativ (art. 155, alin. 5, lit. b), Primarul are inclusiv atribuţia de a gestiona situaţiile de urgenţă. Întrucât până în prezent Primăria Sectorului 1 nu a întreprins nicio măsură vizibilă în sprijinul cetăţenilor, PNL Sector 1 va deschide două puncte de hidratare. Acestea vor funcţiona în sediile din Bulevardul Banu Manta nr. 83 şi strada Ion Câmpineanu nr. 27, unde pe toată durată caniculei, toţi cetăţenii vor putea veni să se hidrateze, adăpostindu-se de căldură în spatii cu aer condiţionat”, anunţă PNL Sector 1.

Filiala liberală menţionează că sediile sale sunt pet-friendly, deci cetăţenii vor găsi apă şi răcoare şi pentru animăluţele cu care ar fi la plimbare prin sector.

„Rolul Primăriei este de a se îngriji de toţi cetăţenii Sectorului şi vom continua să facem totul pentru ca actuala administraţie să-şi respecte îndatoririle în scurtul timp pe care-l mai are în Primărie”, arată liderul PNL Sector 1, George Tuţă, candidatul PNL-PSD la alegerile locale din 9 iunie.

Rezultatele alegerilor din Sectorul 1 însă nu au fost anunţate oficial de Biroul Electoral Central, în urma contestaţiilor înregistrate.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat luni că toate cererile de renumărare a voturilor au fost respinse de către Biroul Electoral de sector şi de către Biroul Electoral Central şi că va folosi, în continuare, căile de atac în justiţie. Şi cererile Alianţei Dreapta Unită, din partea căreia a candidat Clotilde Armand, de anulare a alegerilor din Sectorul 1 au fost respinse de BEC

Conform rezultatevot.ro, care afişează rezultate parţiale neoficiale, George Tuţă înregistrează 36,61% din voturi, iar Clotilde Armand are un scor de 35,92%.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati