Germania promite acțiuni în conflictul dintre Serbia și Kosovo: „Urmărim cu atenţie situaţia şi vom reacţiona dacă va fi necesar”

0
137

Germania monitorizează îndeaproape tensiunile dintre Serbia şi Kosovo, a asigurat luni ministrul german al apărării, citat de dpa.

„Urmărim cu atenţie situaţia şi vom reacţiona dacă va fi necesar”, a afirmat Boris Pistorius, care a făcut apel în acelaşi timp la dezescaladarea tensiunilor.

Ministrul german al apărării nu a exclus o creştere a contribuţiei cu trupe germane la misiunea de pace a NATO din Kosovo KFOR, aşa cum a făcut şi Marea Britanie, dar a precizat că nu există planuri în acest sens în momentul de faţă.

Boris Pistorius a subliniat totodată că Germania va „putea acţiona foarte rapid” în cazul în care va deveni necesar.

Preşedinta comisiei pentru apărare a parlamentului german a evocat mai devreme ideea de a trimite mai mulţi soldaţi german în cadrul misiunii KFOR.

Marie-Agnes Strack-Zimmermann a precizat pentru grupul media german RND că, potrivit mandatului, „plafonul de personal este de 400 de soldaţi”.

Or, în prezent în KFOR servesc doar 85 de soldaţi din Germania, „aşa că, fără a fi necesară modificarea mandatului, mai este încă mult loc de îmbunătăţiri”, a concluzionat responsabila germană.

KFOR, prezentă în Kosovo încă de la războiul din 1998-99, rămâne principala instituţie responsabilă cu securitatea, cu 4.500 de militari din 27 de ţări.

Duminică, un purtător de cuvânt al Alianţei a anunţat că aproximativ 600 de soldaţi britanici vor fi dislocaţi în Kosovo pentru a consolida prezenţa NATO în această fostă provincie sârbă, unde a avut loc un atac armat pe 24 septembrie.

Sursa: AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.