Gheorghe Pecingină: Proiect de reducere cu 5%, de la 1 ianuarie 2024, a contribuției de asigurări sociale (CAS) și pentru plafonarea, de la aceeași dată, a contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate (CASS) la cel mult 3 salarii de bază minime, depus în Parlament

Deputatul PNL Gheorghe Pecingină anunță că a depus, astăzi, de colegii lui Dan Vîlceanu și Florin Cîţu un proiect de modificare a Codului Fiscal pentru reducerea cu 5%, de la 1 ianuarie 2024, a contribuției de asigurări sociale (CAS) și pentru plafonarea, de la aceeași dată, a contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate (CASS) la cel mult 3 salarii de bază minime brute garantate în plată. 
”Am depus, astăzi, alături de colegii mei Dan Vîlceanu și Florin Cîţu un proiect de modificare a Codului Fiscal pentru reducerea cu 5%, de la 1 ianuarie 2024, a contribuției de asigurări sociale (CAS) și pentru plafonarea, de la aceeași dată, a contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate (CASS) la cel mult 3 salarii de bază minime brute garantate în plată.
Doar prin astfel de măsuri putem reduce în mod real povara fiscală aplicată românilor care muncesc și care, în acest moment, este una dintre cele mai mari din UE, cu consecințe dezastruoase la nivel economic: un nivel ridicat al muncii la negru sau în zona gri, un număr covârșitor de salarii minime brute, o descurajare a muncii în favoarea diferitelor forme de asistență socială”, scrie Gheorghe Pecingină pe Facebook.
El afirmă că doar astfel de măsuri pot avea un impact pozitiv asupra veniturilor fiscale: TVA, accize, impozit pe salarii. Iar relativa diminuare a veniturilor bugetului asigurărilor sociale de stat va fi compensată, pe termen scurt, prin transferuri de la bugetul de stat, iar, pe termen mediu și lung, va duce la o creștere a veniturilor de asigurări sociale și la o echilibrare a bugetului asigurărilor sociale de stat.
Ne așteptăm ca parlamentarii social – democrați să voteze alături de noi acest proiect, atâta vreme cât chiar președintele PSD Marcel Ciolacu ne-a spus, de nenumărate ori, că trebuie să reducem impozitarea muncii. Iată soluția pentru a-i sprijini cu adevărat pe angajații și antreprenorii din România și a genera creștere economică. TAXE MICI ȘI PUȚINE = GRAD MARE DE COLECTARE, mai spune Pecingină.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati