Gigacaloria va avea preț dublu de la 1 aprilie. Nicuşor Dan: Rog bucureştenii să înţeleagă situaţia

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, i-a rugat, miercuri, pe bucureşteni să înţeleagă situaţia creată prin creşterea tarifului la gigacalorie.

„Rog bucureştenii să înţeleagă situaţia şi îi asigur că n-am fi mărit acest preţ dacă n-am fi fost obligaţi de realităţile economice”, a scris edilul general, pe pagina sa de Facebook.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat miercuri majorarea preţului la gigacalorie pentru consumatorii casnici racordaţi la sistemul centralizat de termoficare. Noul preţ care va fi plătit de bucureşteni este 330 de lei + TVA şi va intra în vigoare pe 1 aprilie.

Proiectul a primit 33 de voturi „pentru” și 19 împotrivă.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, este cel care a solicitat dublarea prețului la gigacalorie pentru energia termică furnizată populației.

„Consilierii generali USR, PNL şi PMP şi-au asumat această majorare impopulară şi le mulţumesc că au făcut ce trebuie, fiindcă Primăria Generală nu mai putea susţine singură creşterea puternică a costurilor cu termoficarea. PMB va continua, însă, să subvenţioneze semnificativ costul gigacaloriei, tocmai pentru ca preţul plătit de bucureşteni să nu fie excesiv. Reamintesc că preţul gigacaloriei plătit de bucureşteni n-a mai fost mărit din anul 2011 şi precizez că noul preţ e comparabil cu preţurile din alte mari oraşe”, a completat Nicuşor Dan.

El a precizat că la Timişoara se plăteşte 350 de lei pe gigacalorie, la Oradea 373 de lei, iar la Constanţa 450 de lei. „Aceste preţuri există din ianuarie/februarie, deci locuitorii acestor oraşe au plătit sau plătesc facturi majorate şi pentru lunile de iarnă. În Capitală, creşterea preţului la gigacalorie se va simţi deocamdată mai puţin, pentru că am intrat în primăvară şi în curând, timp de jumătate de an, nu va mai fi nevoie de furnizarea căldurii”, a explicat primarul general.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati