Google Chrome nu va mai fi actualizat pentru versiunile mai vechi de Windows

În scurt timp, Google va înceta să mai lanseze update-uri pentru versiunea browser-ului Chrome care rulează pe două versiuni de Windows mai vechi, potrivit profit.ro.

Astfel, utilizatorii care folosesc Windows 7 și Windows 8.1 nu vor mai beneficia de update-uri pentru browser-ul Chrome începând de luna viitoare.

Următoarea versiune a browser-ului, care va fi lansată pe 7 februarie, păstrează suportul doar pentru cele mai recente două versiuni ale sistemului de operare dezvoltat de Microsoft, Windows 10 și Windows 11.

Browser-ul Chrome va continua să funcționeze pe sistemele de operare menționate, însă, nu va mai beneficia de update-uri funcționale ori de securitate.

Inițial, Google plănuia să renunțe la suportul pentru cele două sisteme de operare încă din iunie 2021. De atunci, au avut loc două amânări, însă, se pare că acum Google va merge până la capăt cu această decizie.

Windows 7 și Windows 8.1 au 13 respectiv 9 ani vechime. Conform GlobaStats, cele două versiuni au împreună o cotă de piață de aproximativ 14% dintre toate versiunile de Windows.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati