Grădina Botanică a fost vizitată de peste 24.000 de persoane în luna martie. Biletele – disponibile şi online

Grădina Botanică ”Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti a fost vizitată, în luna martie, de peste 24.000 de persoane, ceea ce reprezintă o creştere-record de aproximativ 70% faţă de perioada de dinaintea pandemiei de COVID-19, respectiv anul 2019.

Bilete disponibile online

Potrivit UB, începând cu această lună, biletele de acces în spaţiile Grădinii Botanice sunt disponibile şi online pe website-ul instituţiei.

„Numărul record de vizitatori din această primăvară, peste 24.000 – 24.430, mai exact – depăşeşte inclusiv valorile înregistrate înainte de pandemia de COVID-19. De exemplu, în luna martie a anului 2019, Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti a fost vizitată de aproximativ 14.600 de persoane, ceea ce ne indică, pentru luna martie 2023, o creştere de aproximativ 70%”, a declarat directorul Grădinii Botanice „Dimitrie Brândză”, Paulina Anastasiu.

Grădina Botanică oferă, începând cu această lună, posibilitatea de achiziţionare online a biletelor de acces tuturor persoanelor care doresc să-şi petreacă timpul liber aici şi să descopere cei peste 18.000 de metri pătraţi de natură din inima Capitalei.

„Facilitatea vine ca urmare a creşterii constante a numărului de vizitatori şi pentru a evita eventualele momente aglomerate de la casele de bilete”, afirmă sursa citată.

Membrii comunităţii Universităţii din Bucureşti – studenţi, cadre didactice, personal administrativ – beneficiază de gratuitate pe toată perioada anului.

De asemenea, de reduceri beneficiază şi elevii, studenţii tuturor celorlalte universităţi din România, dar şi pensionarii, care vor achita un preţ redus cu 50%, în timp ce persoanele cu dizabilităţi beneficiază de intrare gratuită.

Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a UB a fost înfiinţată în 1860, are o întindere de peste 18 hectare şi adăposteşte peste 4.000 de specii de plante din diverse zone geografice şi climatice, precum şi numeroase plante rare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati