Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de flori

Primăria Sectorului 6 dă startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest, care va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în Parcul Drumul Taberei și pe bulevardul adiacent.

Evenimentul este organizat de Primăria Sectorului 6 și va fi unul spectaculos. Grădini plutitoare pe lac, aranjamente florale gigant, peste 100 de expozanți și comercianți, ateliere, spectacole, conferințe, concursuri, acestea sunt doar câteva dintre surprizele care-i așteaptă pe vizitatori.

CÂND?

Evenimentul începe vineri, 31 mai și durează până duminică, 2 iunie. În prima zi, programul este: 16.00 – 21.00, iar sâmbătă și duminică: 10.00 – 21.00.

UNDE?

În Parcul Drumul Taberei și pe o parte din Bd. Drumul Taberei, între Strada Brașov și Aleea Poiana Muntelui. Pe modelul „străzi deschise”, aici vor fi 80 de expozanți și 31 de comercianți pe zona de food & drinks, precum și momente artistice: flashmob, dansatori, muzicieni, artiști stradali.

Evenimentul are ca temă APA

West Side Flower Fest a devenit eveniment de referință în Sectorul 6. Anul trecut, la prima ediție, au fost peste 13 grădini tematice, 50 de expozanți, concerte, spectacole și 100.000 de vizitatori în trei zile. Ediția din acest an va fi mult mai spectaculoasă. Vor fi 20 de grădini tematice și de două ori mai mulți comercianți/expozanți.

Are ca temă APA. Mai exact, „inovații în peisagistică pentru utilizarea apei cu înțelepciune”. Astfel, grădinile tematice amenajate în Parcul Drumul Taberei vor demonstra cum poate fi utilizată apa în mod sustenabil în spațiile publice urbane. Conferința organizată la amfiteatrul din parc, la care participă peisagiști, profesori universitari, arhitecți, va avea ca subiect tot managementul apei.

20 de grădini tematice, unele plutitoare

Ca și anul trecut, grădinile tematice se numără printre principalele atracții ale evenimentului. În ediția din acest an, vor fi 20 – diferite, unice, inedite, unele plutitoare, pe lac. Două vor fi amenajate de ADPDU Sector 6 și de Proiectare 6, iar 18 sunt concepute de echipe de studenți de la Peisagistică din cadrul a șase universități din toată țara: Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, București, Târgu Mureș. Acestea din urmă vor intra în competiție și două dintre cele mai frumoase, votate de public, vor fi premiate.

Alte surprize de la West Side Flower Fest

  • Construcții florale de mari dimensiuni, reprezentând personaje, buchete de flori. Șapte grădinițe și un liceu din Sectorul 6 vor aduce câte o bicicletă decorată;
  • Artiști stradali, pe bulevard, și spectacole la scena amenajată la amfiteatrul din parc. Printre artiștii care vor uca pe scenă se numără Alexandra Ușurelu, Marian Vasilescu, Rolly Polly, Blue Noise, Loris, dansatori, Corul Seniorilor, Corul Nostalgia;
  • Flashmob cu 150 de seniori și circa 30 de copii de la grădinițele, centrele de zi și cluburile DGASPC Sector 6;
  • Ateliere gratuite pentru copii și adulți, în cadrul cărora participanții vor învăța să facă terarii, tablouri cu licheni, să îngrijească plantele la ghiveci sau să facă decorațiuni din flori;
  • Pe 1 iunie, de ziua lor, copiii vor avea parte de picturi pe față, modelat baloane, dansuri, pantomimă, jocuri susținute de animatori și concursuri cu premii.

Și anul acesta, la West Side Flower Fest va fi prezent celebrul florist Nicu Bocancea, care va veni cu aranjamente spectaculoase din flori. Accesul a eveniment va fi gratuit.

Weekendul acesta, AstroFest în Parcul Crângași

AstroFest, cel mai mare festival de știință, astronomie și explorare a spațiului din România, revine în Parcul Crângași, între 17 și 18 mai. Vizitatorii vor putea discuta cu cercetători și asista la demonstrații de tehnologie, expoziții, observații astronomice, experimente de astrofizică sau prezentări științifice.

Startul oficial se dă vineri, la ora 17.00, iar printre invitați se va număra și scriitorul Alexandru Mironov.

Sâmbătă, programul începe de la ora 10.00. Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut român, va sta de vorbă cu publicul și va oferi autografe, iar Spitalul de Urgență va urca seara pe scenă pentru un concert.   

Evenimentul este organizat de Asociația Science&Technoloy și revista Știință&Technică, cu sprijinul Primăriei Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, sub egida Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, cu participarea Forțelor Aeriene, Navale și Terestre.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati