Grădinița 230 din Drumul Taberei a fost reabilitată și consolidată. Astăzi a avut loc recepția lucrărilor

Încă o unitate de învățământ din Sectorul 6 a fost reabilitată și consolidată, iar azi a avut loc recepția lucrărilor, transmite Administrația Școlilor Sector 6. Este vorba despre Grădinița 230 din Drumul Taberei.
  • Clădirea în formă de U, întinsă pe o suprafață de 1.739 de metri pătrați, a fost construită în urmă cu exact 50 de ani. Era uzată și avea mare nevoie de reabilitare, modernizare, dar și consolidare, arată sursa citată.
Lucrările au presupus refacerea clădirii, de la izolația pereților, a acoperișului, podelelor, conductelor, până la înlocuirea instalațiilor sanitare și electrice, montarea de panouri fotovoltaice, de instalații de ventilație performante, de sisteme de sescuritate în caz de incendiu.
  • Toate sălile de grupă au senzori de CO2, care măsoară calitatea aerului, iar debitul de aer proaspăt se realizează controlat, prin intermediul sistemelor de ventilație mecanică, arată sursa citată: ”Acum clădirea arată bine, îndeplinește toate standardele de calitate și de siguranță. Mai sunt de făcut doar câteva lucrări de finisare la interior, apoi urmează mobilarea și dotarea cu toate cele necesare.”, transmite Administrația Școlilor Sector 6.

Grădinița 230 va beneficia de un design cu totul special, unic în București! Din toamnă, își va redeschide porțile pentru prichindei

  • Valoarea investiției este de 16 milioane de lei, cu TVA, din care 4,5 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile, prin PNRR, obținuți pentru eficientizarea energetică a clădirii.

În afară de Grădinița 230, alte 11 școli și licee au fost reabilitate și date în folosință, iar 8 sunt în lucru. Urmează lucrări la alte 13 grădinițe, școli și licee.

  • ”Pe lângă reabilitări, am construit de la zero o creșă, o grădiniță și două after-school-uri, sunt în lucru alte 5 unități și urmează 7. continuăm să investim în educație, să le oferim copiilor noștri tot ce-i mai bun! Ei sunt viitorul”, completează sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati