Grădiniță nouă, cu 150 de locuri, pentru copiii din familii defavorizate din Sectorul 4

Astăzi a fost inaugurat noul corp de clădire al Grădiniței „Panseluța”, situată în zona Drumul Crețeștilor, una dintre cele mai sărace zone din București.

Grădinița va intra în rețeaua unităților de învățământ începând cu debutul noului an școlar și va putea găzdui aproximativ 150 de copii proveniți din familii nevoiașe ce locuiesc de ani buni la limita subzistenței.

Costul investiției a fost de 3.593.106,71 lei cu TVA inclus (1.181.689,04 lei provenind de bugetul național, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, iar diferența de la bugetul local: 2.441.417 lei). Lucările au constat în: modernizarea spațiilor de învățământ, reabilitarea termică a clădirii, refacerea acoperișului, refacerea sistemului de apă și canalizare din incinta grădiniței, refacerea a sistemului de încălzire, lucrări specifice obținerii autorizației de securitate la incendiu și a autorizației de funcționare, amenajarea curții, atât a spațiului verde, cât și a terenului de joacă, refacerea gardului perimetral.

Finalizarea noii grădinițe vine după ce în urmă cu un an, Primăria Sectorului 4 a demarat un proiect de incluziune socială în cartierul din Aleea Nehoiu și Drumul Crețeștilor, una dintre cele mai sărace zone din București. Scopul proiectului a fost creșterea nivelul de trai și o mai bună integrare în societate pentru sutele de familii care trăiesc la limita subzistenței.

Regenerarea urbană a zonei este unul din dezideratele Strategiei de Dezvoltare a Sectorului 4, așa că investițiile s-au concentrat pe următoarele direcții:

– Realizarea complexului educațional dezvoltat prin Programul Operațional Regional în incinta fostului Colegiu Tehnologic „Miron Nicolescu”, din Bulevardul Metalurgiei nr. 89. Aici, au fost create spații pentru a primi de la preșcolari până la liceeni, un centru multifuncțional modern, cantină și spații de cazare total utilate și îmbunătățite.

– Reabilitarea blocurilor de locuințe sociale din zonă – reabilitarea și modernizarea a 288 de locuințe sociale în care locuiesc aproximativ 700 de persoane;

– Reabilitarea și modernizarea grădiniței inaugurate astăzi, ce va deservi numeroasele familii cu o situație materială și financiară deficitară, cu o situație locativă precară și cu un nivel de educație scăzut, precum și numeroși copii aflați în situația de abandon școlar si cu risc crescut de părăsire timpurie a școlii;

– Modernizarea infrastructurii rutiere și a spațiului public urban – în cadrul acestui proiect vizăm modernizarea a două străzi, amenajarea a două terenuri/ spații de joacă pentru copii și construirea unui spațiu urban de recreere şi petrecere a timpului liber;

– Construirea unei clădiri cu funcțiunea Centru de zi – construirea unui centru de zi destinat tuturor persoanelor aflate în dificultate cu scopul de a preveni abandonul școlar, instituționalizarea copilului, excluziunea sociala si de a oferi acces gratuit la servicii de consiliere, activități de asistență juridica, programe tip scoală după scoală sau programe de inserție de piața muncii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati