Grădiniţă nouă, sigură şi modernă pentru 200 de copii, inaugurată astăzi în Sectorul 4

Grădiniţă nouă, sigură şi modernă, inaugurată astăzi în Sectorul 4 al Capitalei. După aproape doi ani de zile, cât au durat lucrările, Grădiniţa Nr. 30 este gata să-i primească pe cei 200 de copii înscrişi aici, într-un mediu sănătos, prietenos şi sigur.

Aflată într-un stadiu avansat de degradare, unitatea de învăţământ preşcolar a trecut printr-un amplu proces de consolidare, reabilitare şi modernizare, pe parcursul căruia, copiii au fost relocaţi, dată fiind complexitatea lucrărilor ce erau necesare.

Mai mult, suprafaţa spaţiului educaţional a fost extinsă prin mansardare. Iniţial, grădiniţa avea o suprafaţă desfăşurată de 900 de mp, mult prea mica pentru copiii înscrişi, care din cauza spaţiului insuficient, nu aveau loc în aceeaşi clădire, fapt pentru care preşcolarii din 3 grupe au fost mutaţi în alte locaţii din sector.Acum, suprafaţa unităţii de învăţământ aproape că s-a dublat, aşa încât toţi copiii vor învăţa în acelaşi loc, în condiţii moderne şi sigure.

Cum arată cea mai nouă grădiniţă inaugurată astăzi în Sectorul 4


În valoare de 3,9 milioane de lei, investiţia Primăriei Sectorului 4 a avut loc în cadrul campaniei „Niciun copil al Sectorului 4 nu merge la şcoală sau la grădiniţă în clădiri cu grad de risc seismic”, pe parcursul căreia au fost obţinute deja 20 de autorizaţii de securitate la incendiu pentru unităţi de învăţământ din Sectorul 4.

„Am reuşit în ultimii ani să finalizăm lucrări de reabilitare şi modernizare la peste 20 de unităţi de învăţământ din Sectorul 4, pentru ca mii de elevi să beneficieze astăzi de condiţii moderne de studiu şi de siguranţă. (…) Pentru noi, cel mai sărac, dar poate cel mai dinamic sector al Capitalei, a însemnat un efort imens, care totalizează fonduri de peste 280 de milioane de lei. Dintre aceştia, 80 de milioane de lei sunt bani obţinuţi prin accesarea programelor Uniunii Europene, iar 30 de milioane prin programele naţionale, şi anume PNDL, etapa a doua. (…) Numai în acest an, am reuşit să accesăm Programul Operaţional Competitivitate, un program prin care unităţile şcolare din Sectorul 4 vor fi dotate cu kit-urile necesare învăţământului online, pe de o parte, iar pe de altă parte, ne-am asigurat că până la sfârşitul anului, copiii din Sectorul 4 vor avea tablete şi internet. La aceste sume, se vor adăuga şi alte fonduri europene, în valoare de 20 de milioane de lei, menite să acopere nevoile pe care Sectorul 4 le are pentru achiziţionarea de dezinfectanţi şi echipamente sanitare. (…) Mai mult, pentru a aduce toate unităţile de învăţământ la standardele de siguranţă pe care ni le dorim cu toţii, avem emise 51 de autorizaţii de construire, iar pentru programul naţional de relansare şi rezilienţă, am aplicat deja pentru proiecte în valoare totală de 117 milioane de euro.” a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

„Bucureştiul încă are o problemă în ceea ce priveşte şcolile şi grădiniţele. O parte din şcoli şi grădiniţe au nevoie de reabilitare, o parte au nevoie de consolidare. Primarul Sectorului 4 este unul dintre primarii care a adresat această problemă şi a început lucrări pe ambele tipuri de probleme”, a declarat Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, prezent la eveniment.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati