Grădiniţa nr. 137 din Sectorul 2 va avea trei noi clase

0
274

Grădiniţa nr. 137, de pe strada Plumbuita nr. 5, va avea trei noi clase. Asta înseamnă că 50 de copii, cu vârsta cuprinsă între 0 și 6 ani, vor beneficia de acces la servicii de educaţie timpurie de calitate. Contractul de finanțare pentru acest proiect a fost încheiat recent. 

Această investiţie de peste 2,1 milioane de lei, finanţată din fonduri europene prin PNRR, este esenţială în special pentru familiile vulnerabile din Tei-Toboc, o zonă marginalizată, în care locuiesc preponderent familii de etnie romă, în condiţii foarte modeste.

În prezent, din cauză că singura unitate de învățământ din zonă nu are locuri suficiente, respectiv Grădinița nr. 137, mulţi dintre copii nu au posibilitatea să meargă la creşă sau la grădiniţă. 

Problema este însă una generală. Cele mai multe grădiniţe din Capitală sunt ocupate la capacitate maximă, numărul cererilor de înscriere depăşind numărul locurilor existente. Aşadar, prin astfel de proiecte răspundem unei nevoi ce nu suportă amânare şi luăm de pe umerii părinţilor stresul găsirii unui loc pentru cei mici.  

Prin extinderea capacităţii Grădiniței nr. 137, 50 de copii vor avea parte de un mediu propice dezvoltării și învățării. În loc să stea acasă, vor avea posibilitatea să înveţe lucruri noi şi să îşi dezvolte abilităţi pe care deocamdată nu le stăpânesc. În plus, acomodarea la şcoală, de mai târziu, va fi mai uşoară.

Scopul proiectului este de a susţine educaţia şi de a preveni abandonul școlar. Prin acest proiect creştem gradul de acces la educaţie, ceea ce înseamnă şanse mai mari pentru copiii vulnerabili la o viaţa mai bună, posibilitatea de a se integra mai uşor în societate şi în câmpul muncii.

În 2023, Primăria Sectorului 2 a alocat educaţiei un buget total de 298 milioane de lei, bani care merg în principal spre modernizarea, reabilitarea sau consolidarea şcolilor existente, dar şi spre construirea a 4 noi grădiniţe şi 2 creşe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.