GRAFIC. Rata de infectare din București crește la 3,19. Azi se decid noi restricții în Capitală

Crește rata de infectare în București și ajunge la 3,19 cazuri la mia de locuitori. Județul Alba se apropie de pragul de 3 la mie. Alte județe în care sunt peste 2,5 infecții la mia de locuitori sunt Sălaj și Vâlcea.

Rata de infectare a crescut în Capitală față de ziua precedentă când era de 3,02. Luni, autoritățile raportează o rată de infectare de 3,19 cazuri la mia de locuitori, în contextul în care, la ora 15:00, este programată o ședință a Consiliului Municipal pentru Situații de Urgență în care se vor lua noi măsuri pentru a limita răspândirea infecțiilor cu coronavirus.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că de luni vor fi obligatorii măștile peste tot în București, iar restaurantele, cafenelele, teatrele și cinematografele vor fi închise pentru următoarele 14 zile.

„Obiectivul nostru este ca în aceasta perioadă sa oprim creșterea numărului de infectari. Sunt cele mai severe măsuri cuprinse în hotărârea privind starea de alertă. Obiectivul măsurilor este acela de a reduce cât mai mult interacțiunile între oameni”, a explicat premierul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati