Gral Medical investește 13 milioane de euro în 2 spitale oncologice

Gral Medical a finalizat proiectul de dezvoltare până în anul 2025, iar bugetul de investiții multianual prevede un efort financiar de 13 milioane euro.

Potrivit reprezentanților Gral Medical, investiția este alocată majoritar către construirea a 2 spitale oncologice de tip greenfield, unul în orașul Ploiești și altul în orașul Craiova, dar este luat în calcul și mărirea capacității spitalului din București și implementarea de servicii noi pe spitalizare.

În luna decembrie 2022 Gral Medical a început construirea spitalului oncologic din Ploiești, s-au obținut autorizațiile și s-au stabilit toate detaliile privind termenele și începerea activității.

Pentru spitalul oncologic din Județul Prahova bugetul de investiții va fi de 6.4 milioane Euro, ce va acoperi toate categoriile de costuri, atât partea de construcții cât și partea de echipamente medicale. Spitalul OncoFort din Ploiești este așteptat de comunitatea medicală din regiune și va oferi servicii medicale moderne și performanțe, acoperind astfel nevoile serviciilor medicale oncologice din 3-4 județe învecinate. Spitalul oncologic va avea o suprafață de 1465 mp și va avea o capacitate de 20 de paturi. Este un concept nou ce oferă în aceeași locație atât diagnosticul cât și tratamentul celor mai importante afecțiuni oncologice cu care se confruntă românii, iar internările se vor efectua pe categorii de afecțiuni și grade de diagnosticare.

“Ne bucurăm că vom demara construirea primului spital din Ploiești, nu a fost ușor să luăm această decizie având în vedere contextul economic din 2022. Atunci când operatorii de servicii medicale încearcă să își mențînă rezultatele la nivelul anilor anteriori și să fie rezervați la investiții, noi am luat o altă decizie și anume să investim în mai multe spitale. OncoFort este un brand puternic și a dovedit că a reprezentat un model de urmat pentru mulți antreprenori și astfel s-a dezvoltat o nouă piață ce oferă mai multe opțiuni terapeutice pentru pacienții din România ” Robert Ṣerban, acționar Gral Medical.

În anul 2022 pentru primele 11 luni compania a reușit să obțină o cifra de afaceri de 44 milioane Euro, iar evoluția din ultima luna oferă șanse reale de a finaliza anul cu o  cifra de afaceri de aproximativ 49 milioane Euro, foarte aproape de țintă propusă de 50 milioane Euro. Cele mai importante creșteri pe care le-a înregistrat compania au fost serviciile de laborator, serviciile oncologice și serviciile chirurgicale ce au reușit să devanseze cu aproximativ 10% rezultatele din anii anteriori.

Gral Medical este una dintre cele mai importante companii de servicii medicale private din România, iar ȋn prezent este lider pe segmentul oncologic și al analizelor de laborator din capitală. Cele mai importante 2 firme ale grupului Gral sunt: Gral Medical ṣi Medical Center Gral.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati