Grație și solidaritate de Ziua Mondială a Teatrului la Opera Comică pentru Copii

La nivel internațional, pe data de 27 martie este celebrată Ziua Mondială a Teatrului. Opera Comică pentru Copii a pregătit o serie de evenimente speciale pentru a marca această sărbătoare semnificativă în lumea artelor spectacolului.

Gala Extraordinară de Balet a Operei Comice pentru Copii pe 27 martie

Grația și eleganța mișcării, farmecul și armonia dansului prind viață pe scenă într-un spectacol de neuitat, programat chiar de Ziua Mondială a Teatrului. Acțiunea se petrece la palatul Prințului Siegfried din „Lacul Lebedelor”, care a avut premiera în stagiunea curentă a Operei Comice pentru Copii, în regia și coregrafia Andreei Soare.

Pentru noi, Teatrul este și va rămâne o Sărbătoare o bucurie a sufletului, a minții și, iată, în această seară, în mod deosebit și a trupului! Căci Baletul este o formă de artă a spectacolului care transmite Povestea fără a se folosi de altceva decât de expresivitatea trupului uman în mișcare. Invitații noștri de seamă sunt prim-soliști ai companiilor de balet de renume din România, iar programul serii este alcătuit din lucrări remarcabile semnate de compozitori celebri în universul baletului, începând cu emblematicul Ceaikovski.”, a declarat soprana Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

Pentru a sublinia frumusețea acestui eveniment, spectatorii sunt rugați să aleagă o ținută de gală – mănușile, diademele, rochiile elegante, costumele și papioanele sunt binevenite – iar organizatorii promit o seară memorabilă, pe 27 martie, de la ora 19, în Sala Mare.

„Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” în Campania „Artiştii pentru artişti” pe 29 martie

Campania Naţională „Artiştii pentru artişti”, demarată de UNITER, a ajuns la cea de-a 20-a ediție, anul acesta desfășurându-se în perioada 20 martie – 20 aprilie 2024, la nivel național. Programul asigură susținere financiară pentru artiștii aflați în situații de viață delicate. Vineri, 29 martie 2024, de la ora 11, în Sala Mare de la Opera Comică pentru Copii se va juca o reprezentație specială a baletului „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”, în regia și coregrafia Corinei Dumitrescu, în cadrul acestei campanii.

Campania Națională „Artiștii pentru artiști” a fost initiață în anul 2002, cu scopul sensibilizării opiniei publice în vederea strângerii de fonduri pentru artiștii vârstnici, cu probleme de existență și sănătate din toată țara. Campania are loc anual, în intervalul martie – aprilie, definit ca o perioadă a solidarității teatrale, întrucât data de 27 martie este consacrată Zilei Mondiale a Teatrului. Încasările din vânzarea de bilete sunt direcţionate către Fondul de Solidaritate Teatrală (RO14 BRDE 445S V172 5617 4450). Programul complet al campaniei este disponibil pe site-ul uniter.ro.

Festivalul Cărților Deschise continuă în Grădina OCC până pe 31 martie

În Grădina OCC continuă evenimentele dedicate cărților, lecturii și poveștilor, îmbogățind experiența tuturor pasionaților de literatură. A doua ediție a Festivalului Cărților Deschise se desfășoară până pe 31 martie 2024, astfel: vineri între orele 16:00 și 21:00, sâmbătă între orele 10:00 și 21:00, iar duminică între orele 10:00 și 16:00. Accesul publicului este gratuit, iar pentru participarea la anumite activități și ateliere se pot procura tichete OCC disponibile la Magazinul OCC din incinta instituției, la un cost de 3 lei per tichet.

Programul variat al Festivalului Cărților Deschise include prezentări și lansări de carte, întâlniri cu autori români, ateliere tematice de creație, vizionări de lungmetraje și dezbateri captivante despre carte vs. film. Festivalul devine astfel ocazia perfectă pentru ca toți copiii să descopere fascinația poveștilor citite.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati