Grecia: Se redeschid majoritatea magazinelor și se relaxează restricțiile privind petrecerea timpului liber

Autoritățile din Grecia anunţă că vor redeschide majoritatea magazinelor și vor relaxa restricţiile legate de petrecerea timpului liber, în ciuda unui număr încă ridicat de contaminări şi decese provocate de COVID-19 – relatează Agerpres, conform AFP.

Viceministrul protecţiei civile, Nikos Hardalias, a declarat că toate magazinele cu amănuntul se vor redeschide luni, în afară de marile magazine şi centrele comerciale, scrie Digi24.

Deplasările cu maşina vor fi din nou autorizate pe distanţe scurte în weekend, pentru familii sau grupuri de până la trei persoane, pentru exerciţii fizice sau activităţi în aer liber, a adăugat el în cursul unei conferinţe de presă.

Permiţând grecilor să „descomprime” în afara domiciliului în condiţiile în care vremea se îmbunătăţeşte, guvernul speră să obţină beneficii „la nivel sanitar, social şi economic”, potrivit demnitarului elen.

Grecia a înregistrat 76 de decese din cauza COVID-19 şi peste 3.600 de noi contaminări în ultimele 24 de ore.

În total, ţara a înregistrat mai mult de 260.000 de cazuri de COVID-19 şi 8.093 de decese de la începutul pandemiei. Peste 700 de persoane sunt în prezent la terapie intensivă.

Susţinătoare fermă a paşaportului european pentru vaccinuri, Grecia speră să demareze sezonul turistic la jumătatea lunii mai şi să obţină venituri absolut necesare din acesta.

Circa 1,6 milioane de doze de vaccin au fost administrate până în prezent în ţară, unde peste 580.000 de persoane au primit deja a doua doză.

Grecia intenţionează să cheltuiască 11,6 miliarde de euro anul acesta pentru a amortiza impactul pandemiei asupra economiei sale, după ce a cheltuit deja 24 de miliarde de euro în 2020.

Bugetul grec a fost elaborat pe o prognoză de creştere de 4,8%, iniţial prevăzută la 7,5%, dar revizuită în scădere din cauza lockdown-ului în curs, introdus în noiembrie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati