Grecia verifică certificatele de vaccinare emise de România din cauza suspiciunilor de fraudă

0
391
Pixabay

Oficiali din Grecia anunță că vaccinările cetăţenilor greci (rezidenți permanenți ai țării), care par să fi fost făcute în străinătate, și anume în Bulgaria și România, au intrat sub lupa verificărilor.

În Bulgaria s-a pus la punct o fabrică de certificate false de vaccinare de la care se „aprovizionează” şi destul de mulţi greci, în special din nordul Greciei. După cum a confirmat un membru al reţelei pentru postul public de televiziune ERT, în schimbul sumei de 300 de euro se poate obţine certificat de vaccinare din Bulgaria, fără a face vaccinul.

În Bulgaria, procesul de vaccinare este realizat de medicii de familie (într-un mediu fără control – medicul este față în față cu pacientul, în timp ce în centrele de vaccinare sunt implicate în proces întotdeauna 6-7 persoane), ceea ce pare să fi dat posibilitatea şmecherilor să comercializeze certificate fără vaccinare, lucru care a devenit cunoscut și în Grecia, scrie G4Media.

Relatările din presa străină

Atât în Bulgaria, cât și în România au existat relatări ample despre cât de ușor se poate obține un astfel de document în aceste țări din vecinătatea Greciei.

Reclamaţiile sunt numeroase și provin în principal din mărturiile unor medici care denunţă că pacienții recunosc că au certificat, fără să fi fost vaccinați. Din 21 octombrie, cei care doresc să aibă acces în zone interioare, precum cafenele, hoteluri, săli de concert, muzee și piscine, trebuie să prezinte „Certificatul verde de vaccinare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.