Grevă de avertisment a sindicaliștilor de la Administrația Străzilor din cadrul Primăriei Capitalei

0
289
primaria-bucuresti
Foto: Site Primăria București

Sindicaliștii de la Administrația Străzilor din cadrul Primăriei Capitalei au declanșat, miercuri, o grevă de avertisment, solicitând ca negocierea noului contract colectiv să pornească de la prevederile din vechiul document, notează G4Media.

Cei aflați în conducerea Administraţiei Străzilor nu sunt de acord cu unele revendicări ale sindicatului reprezentativ. Acestea vizează eventualele disponibilizări ale salariaţilor, conform unui comunicat al sindicatului.

”În urma eşuării negocierilor purtate cu conducerea instituţiei, discuţiile au continuat şi în prezenţa reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti. Negocierea noului Contract Colectiv de Muncă a avut la bază prevederile vechiului Contract Colectiv de Muncă.

Nu înţelegem de ce conducerea instituţiei refuză să accepte clauzele Contractului Colectiv de Muncă”, a explicat preşedintele Sindicatului Liber Semnale Rutiere Administraţia Străzilor, Dan Georgescu, motivul deciziei de a protesta.

Sindicaliștii solicită acordarea a 11 salarii compensatorii în cazul disponibilizărilor.

În plus, sindicaliștii amenință că dacă Administraţia Străzilor nu va fi de acord să semneze noul Contract Colectiv de Muncă, în conformitate cu prevederile legale, angajații de la Semnalizarea Străzilor vor declanşa greva pe termen nelimitat, de la o dată ce va fi stabilită ulterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.