Greva profesorilor – Părinții și elevii propun ca orele pierdute să fie recuperate la începutul anului școlar viitor

Dacă greva din școli ține mai mult de 2-3 săptămâni, președintele Federației Naționale a Părinților și președinta Consiliului Național al Elevilor susțin ca orele pierdute să se recupereze la începutul anului școlar viitor, notează edupedu.ro.

Declarațiile au fost făcute în cadrul de la Guvern, după întâlnirea cu premierul Ciucă.

  • La ora 15 sunt programate discuțiile premierului României cu sindicatele angajaților din Învățământ, după cum au anunțat reprezentanții profesorilor.

Întrebare: Ați fi de acord cu recuperarea orelor care se pierd acum, indiferent că vorbim de o săptămână sau poate vor fi două, pe durata verii, după data de 16 iunie?

Iulian Cristache: În acest moment, nu știm de la câte zile de grevă ne raportăm. Dacă vorbim de 2-3 zile, nu cred că este nevoie. Dar dacă vorbim de o grevă pe o perioadă de 2-3 săptămâni, cu certitudine că trebuie gândit la începutul anului școlar următor recuperarea acestor ore.

Miruna Croitoru: Bineînțeles, asta voiam și eu să punctez. Dacă este vorba de 2-3 zile, pot fi integrate în viitoarele ore, dacă se va reveni la cursuri. Dacă nu, trebuie să vedem exact cum materia aceasta care a fost pierdută se poate integra la începutul anului școlar viitor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati