Greva șoferilor STB s-a încheiat. Transportul public a fost reluat la capacitate maximă

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) au suspendat acţiunea de protest şi au reluat activitatea după cinci zile în care transportul public din Bucureşti a fost blocat.

Aproape 1.400 de autobuze, troleibuze și tramvaie circulă din nou în București, după cinci zile de grevă.

Susendarea protestului a fost anunțată de sindicat marți dimineață, după ora de începere a programului.

„Având în vedere că astăzi 25.01.2022 este zi normală de lucru şi impactul asupra cetăţenilor este unul foarte mare, că în ziua de 24.01.2022 ora 20:00 am avut o discuţie cu membri Consiliului de Administraţie care au promis că analizează doleanţele salariaţilor în perioada următoare, că astăzi 25.01.2022 vom avea o discuţie la Palatul Parlamentului cu o delegaţie parlamentară care să analizeze problemele la nivelul STB SA, s-a discutat la nivelul fiecărui depou şi autobază, celelalte entităţi, iar salariaţii au decis suspendarea acţiunii de protest şi reluarea lucrului”, a anunţat marţi Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti.

Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti va continua demersurile pentru ca problemele șoferilor STB să fie rezolvate.

De asemenea, tot astăzi, la Palatul Parlamentului, vor avea loc discuții între sindicaliști și o delegație parlamentară care să analizeze toate problemele cu care se confruntă salariații STB, deși negocierile de aseară între primarul Capitalei și liderii de sindicat au eșuat. Nicușor Dan a afirmat, imediat după întâlnirea cu sindicaliștii, că nu poate da curs cererii acestora de a-l schimba din funcție pe actualul director, Adrian Criț.

Nicuşor Dan: Discuţiile vor continua pentru ca lucrurile de la STB să se îmbunătăţească

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că discuţiile vor continua pentru ca lucrurile de la Societatea de Transport Bucureşti „să se îmbunătăţească în limitele posibilului, în funcţie de bugetele disponibile”.

Primarul Capitalei le-a mai transmis salariaților să se gândească la faptul că astăzi este zi lucrătoare și la copiii care trebuie să ajungă la școală și care vor sta în frig dacă angajații STB nu vor ieși pe traseu.

”Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în rezolvarea crizei și regret că bucureștenii au fost privați timp de 5 zile de serviciul de transport public la suprafață.”, a completat edilul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati