Grindeanu: Îi îndemn pe cei păgubiţi de către Blue Air să depună cereri de despăgubire

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, îi îndeamnă pe românii păbugiţi de către Blue Air prin suspendarea zborurilor să depună cereri de despăgubire, sfătuindu-i, de asemenea, să încerce să găsească şi alte variante de a se întoarce acasă, întrucât că nu tot timpul Tarom poate găsi echipaj, avion sau înţelegere în aeroporturi.

El îi îndeamnă pe călătorii păgubiţi de către Blue Air să depună cereri de despăgubire, dar şi să încerce găsirea altor variante de reveni acasă.
“Îi îndemn pe toţi cei care sunt păgubiţi de către Blue Air să depună cereri de despăgubire, conform regulamentelor europene. Să încerce să îşi găsească şi alte variante de a veni înspre casă pentru că nu tot timpul putem găsi sau Tarom să poată găsi echipaj, avion sau înţelegere în aeroporturile respective. Dar să depună cerere de despăgubire, să primească banii înapoi şi să îşi găsească şi o rută alternativă de întoarcere acasă. Asta nu înseamnă că lucrurile trebuie să rămână aşa, în neant. Asta nu înseamnă că nu trebuie văzut de ce o companie care a primit undeva în jur de 300 de milioane de lei în 2020 ca ajutor de stat şi care trebuia să înceapă să ramburseze din aceste sume din august 2021. (….) Şi nu a făcut acest lucru”, a afirmat ministrul Transporturilor.
El a explicat că Blue Air se află în regim de concordat, faza premergătoare falimentului.
“Această companie se află sub acel regim de concordat. Este faza dinainte de faliment. O companie primeşte acest regim de concordat economic urmare a unei sentinţe judecătoreşti. Compania Blue Air a intrat în concordat în decembrie 2020, urmare a unei decizii judecătoreşti. În iulie anul acesta, tot conform unei sentinţe judecătoreşti, companiei BlueAir i s-a mai prelungit pe un an acest status de concordat, premergător falimentului, insolvenţei. E un regim special, dar e public. Nu poţi să intri, mai ales dacă se află sub acest regim, nu poţi să intri cu picioarele că eşti ministru, că eşti prim-ministru, indiferent ce funcţie ai, e o societate comercială privată, care şi a desfăşurat activitatea în această perioadă, e adevărat, sub un anumit regim dat şi prin această decizie de a intra în concordat. Că am văzut în aceste zile că de ce s-au dat cele 300 de milioane, nu e treaba mea că nu fac pe miliţianul şi nici nu e rolul meu de ministru al Transporturilor, să spunem dacă garanţiile pe care le-a dat această companie acopereau acea sumă de 300 de milioane. Cred că sunt alţii, dacă vor să facă… Nu e treaba mea”, a mai transmis ministrul Transporturilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati