Grindeanu: Tarom mai are de făcut concedieri în iunie, în cadrul planului de restructurare. E un tic-tac, atât la TAROM, cât şi la CFR Marfă

0
201
TAROM
Sursa foto: Facebook Tarom

Comapania aeriană TAROM trebuie să își respecte planul de restructurare agreat cu Comisia Europeană – plan care implică restructurări de personal astfel încât să se ajungă la schimbarea raportului dintre personalul navigant şi restul salariaţilor; în caz contrar, compania va avea soarta celorlalţi operatori aerieni de stat din Europa de Est, spune ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, transmite News.ro, citată de Economedia.ro.

„Ceea ce ştiu, legat de TAROM, este următorul lucru: că nu e într-o situaţie simplă, că situaţia asta nu e de acuma, ci vine din spate, că are un plan de restructurare acceptat de Comisia Europeană pe care va trebui să-l urmeze. Dacă nu-l urmează, TAROM-ul, din păcate, va avea soarta fostelor companii aviatice din estul Europei”, a afirmat Sorin Grindeanu sâmbătă după amiază, la Digi 24.
El a arătat că la compania aviatică românească există o „debalansare” în ceea ce priveşte personalul angajat.
„Inclusiv în iunie trebuie să facă restructurări, pentru că în momentul ăsta e debalansată zona de angajări, în ce sens? O companie de tipul TAROM trebuie să aibă cam 90% din angajaţi personal navigant şi 10% suport”, adaugă ministrul.   El explică faptul că mare parte din zona de suport sunt angajaţi la mentenanţă, în condiţiile în care alte companii au acest serviciu externalizat.
„Dacă nu se va ajunge acolo, situaţia nu va fi una simplă. E un tic-tac, atât la TAROM, cât şi la CFR Marfă. Trebuie să termine prima fază din planul de restructurare”, adaugă ministrul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.