Gripă sau răceală? Campanie adresată părinţilor din Sectorul 6

În perioada 27 ianuarie – 7 februarie, controlul medical amănunţit este gratuit pentru copiii cu domiciliul în Sectorul 6, pe bază de programare prealabilă la 031.9593 sau 0726150250. Totodată, oricine poate merge cu bilet de trimitere de la medicul de familie şi beneficiază de control gratuit, prin CASMB.

Infecţiile respiratorii sunt prima cauză de îmbolnăvire la copil. Gripa este o afecţiune respiratorie, uneori cu complicaţii pe termen lung.

Specialiştii spun că cei mai expuşi complicaţiilor cauzate de infecţiile respiratorii sunt: sugarii cu vârsta sub 6 luni, copiii cu vârstă între 6 luni şi 5 ani (mai ales cei peste 2 ani, deoarece frecventează colectivitatea) şi copiii cu boli cronice.

Gripa se transmite de la o persoană la alta pe cale respiratorie, prin intermediul salivei eliminate în timpul tusei, a strănutului sau a vorbirii. În prezent, din cauza temperaturilor scăzute, ne aflăm în plin sezon gripal.

În urma unui control clinic, medicul pediatru poate depista, încă de la debut, dacă este vorba despre gripă sau o banală răceală. Indiferent de diagnostic, este bine ca cel mic să fie consultat de un specialist, iar părinţii să nu administreze acasă un tratament „după ureche”, mai ales când acel tratament este cu antibiotic. Este deja ştiut faptul că un diagnostic corect şi un tratament aplicat corespunzător, la timp, poate scurta suferinţa copilului.

Oamenii sunt așteptați cu orice întrebare asupra stării de sănătate a copilului, simptom sau doar un control de rutină la cabinetul de Pediatrie din incinta Centrului de Sănătate Multifuncţional „Sfântul Nectarie”, aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6. Totodată, aici se poate realiza testul rapid pentru depistarea prezenţei virusurilor gripale influenza A şi B, acesta fiind un test de screening care presupune recoltarea de secreţii nazale sau faringiene.

Centrul de Sănătate Multifuncţional „Sfântul Nectarie” se află în Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6. Programul Centrului este de luni până vineri între 08.00 – 20.00, dar ne puteţi scrie la contact@nectarie6.ro sau accesa www.nectarie6.ro.

Programarea prealabilă se pote face la numerele de telefon 031.9593 sau 0726150250.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati