BNI România, cea mai mare comunitate de business networking, prin Manuela Voicila, directorul organizației și, totodată, prima femeie româncă, certificată oficial ca expert în francize de CFE, lansează primul program de susținere al angajaților români, care afectați de pandemie de COVID-19, au devenit șomeri.
Programul de reconversie și repoziționare profesională creat de BNI România se numește GroWINGS și se adresează tutoror celor care vor și au nevoie să faca o schimbare în cariera lor. În condițiile în care Institutul Național de Statistică a raportat o rată a șomajului de 4,2 % pentru luna august 2020, mai exact un număr de 286.662 de oameni, dintre care aproximativ 18.500 au studii superioare, România are nevoie de soluții.
În contextul pandemiei de COVID-19, după 2 luni de stare de urgență și după schimbarea totală a pieței muncii, România are una dintre cele mai ridicate cote ale șomajului din ultimii 5 ani. Soluția? Reconversia profesională a multor angajați.
”GroWINGS este primul program de restart profesional derulat vreodată de o organizație de networking în România, spune Manuela Voicilă, directorul BNI România. Derularea și scopul lui sunt simple. Vrem și îi sprijinim pe toți cei care doresc să se reorienteze profesional în această perioadă: angajați sau foști angajati din companii și corporații, care își caută un nou loc de muncă, angajați și foști angajati, care trebuie sau vor să se reorienteze profesional, și au sau își doresc un viitor antreprenorial, dar și antreprenori sau foști antreprenori în căutarea unui loc de muncă”, adaugă Voicilă.
Obiectivul programului GroWINGS derulat de BNI România este să sprijine și să aducă un impact pozitiv în viețile oamenilor, ”dându-le șansa să devină cele mai bune versiuni ale lor în cadrul comunității BNI România”, crede directoarea organizației.
Ce presupune programul GroWINGS
Programul lansat de BNI România presupune ca doritorii să participe timp de 6 luni, gratuit la toate întâlnirile unui grup de networking care se angajează să îl ajute și să progreseze.
Comunitatea de networking BNI România este un mediu orientat către antreprenoriat și profitabilitate, membrii acesteia generând în lunile de stare de urgență o cifră de afaceri de 1,4 milioane de euro.
De aceea, reprezentanta BNI România crede că programul GroWINGS va stârni ”primele reacții în rândul celor care vor să-și transforme viața corporatistă într-una antreprenorială. Sau, printre acei antreprenori care nu mai rezistă pe acest teren minat și își caută un loc de muncă sau un alt proiect antreprenorial adaptat noului context. Personal, m-ar bucura sa văd că oamenii nu renunță la visul lor antreprenorial. Aș avea un vis împlinit atunci când cei plecați de acasă în Diaspora vor vedea în comunitatea BNI o platformă unde să își dezvolte afacerile în siguranță. Îi vom primi cu brațele deschise, cu entuziasm și bucurie!”
BNI este cea mai mare organizație de networking de afaceri, bazată pe schimb de referințe la nivel global. În 2019, cei peste 270.000 membri ai organizației au raportat afaceri realizate prin intermediul BNI de peste 16 miliarde de USD. În fiecare lună de pandemie, membrii organizației au continuat să facă afaceri de cca 1 miliard de USD lunar.