Grupare de traficanţi de droguri din Bucureşti şi Ilfov, destructurată

Poliţiştii şi procurorii au destructurat o reţea de traficanţi de droguri care acţionau în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, iar 11 persoane au fost arestate preventiv.

„La data de 25 mai a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, au documentat activitatea infracţională a 14 persoane, cercetate pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic intern de droguri de risc şi de mare risc şi efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive”, anunţă, vineri, Poliţia Română şi DIICOT, conform agenției de presă news.ro.

Potrivit anchetatorilor, în perioada noiembrie 2021 – mai 2023, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc şi efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive, care ar fi acţionat în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov până la data de 24 mai.

„Activitatea de vânzare a drogurilor ar fi fost desfăşurată atât stradal, cât şi la anumite locaţii, ocupate abuziv de grupul infracţional organizat. În cadrul locaţiilor utilizate de membrii grupului infracţional organizat, ar fi fost organizate diferite petreceri, la care erau invitate persoane care practicau prostituţia şi care consumau astfel de substanţe, acestea devenind cunoscute pentru maniera facilă în care se realiza vânzarea de droguri şi substanţe (acestea fiind livrate la geamul autoturismelor conduse de consumatori)”, au mai transmis anchetatorii.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost indisponibilizate 3,2 kilograme de alpha-PHiP, 20 de grame de cocaină, un litru de GBL şi 20 de comprimate de MDMA (ecstasy), precum şi 160.300 de lei, 26.720 de euro şi 20 de lire sterline, dispozitive de mărunţire şi porţionare a drogurilor, două pistoale, un cuţit de mari dimensiuni, precum şi înscrisuri de interes în cauză.

De asemenea, în urma activităţilor au fost indisponibilizate 2 autoturisme de lux, 29 de ceasuri şi 80 de grame de bijuterii.

Totodată, în una dintre locaţiile percheziţionate au fost identificaţi mai mulţi consumatori şi o persoană urmărită general.

Joi, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 14 bănuiţi, cetăţeni români.

„În cursul zilei de astăzi, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au sesizat Tribunalul Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă a 15 bănuiţi (14 în stare de reţinere şi unul în lipsă). Judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a 11 persoane, arestul la domiciliu faţă de două, control judiciar faţă de o persoană bănuită şi disjungerea cauzei faţă de bănuitul propus în lipsă”, a mai precizat Poliţia Română.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati