Grupul de Iniţiativă Civică Greenfield cere dezbateri pe tema accesului în cartier

Grupul de Iniţiativă Civică Greenfield a lansat o petiţie prin care îi cere primarului general, Nicuşor Dan, să iniţieze întâlniri şi dezbateri cu toate părţile interesate, astfel încât măsurile luate pentru a asigura accesul în cartier să includă soluţii care să garanteze protecţia pădurii Băneasa şi a faunei.

Anunţul a fost făcut de către Marian Ivan, reprezentant al Organizaţiei pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR) şi locuitor al cartierului Greenfield.

“Am lansat o petiţie prin care cer dialog şi transparenţă pe subiectul accesului în cartierul Greenfield. Sunt convins că există soluţii care să permită traversarea pădurii şi care să protejeze fauna şi pădurea. Consider că există exemple de bună practică, dar lucrurile trebuie discutate împreună cu experţii de mediu, împreună cu toate părţile interesate”, a scris acesta pe Facebook.

 

În petiţie se arată că lansarea acestui document reprezintă prima activitate a Grupului de Iniţiativă Civică Greenfield.

”Suntem abia la început, dar ne dorim să aducem împreună pe toţi aceia interesaţi de o dezvoltare care răspunde nevoilor prezentului fără a compromite capacitatea generaţiilor viitoare de a-şi satisface propriile nevoi. Acţiunile Grupului de Iniţiativă Civică Greenfield sunt aprobate cu unanimitate de voturi de ultima Adunare Generală a Asociaţiei de Proprietari Platanilor 5, cea mai mare asociaţie de proprietari a cartierului Greenfield (723 apartamente)”, se arată în document.

Iniţiatorii petiţiei îi cer primarului general, Nicuşor Dan, să iniţieze întâlniri şi dezbateri cu toate părţile interesate pentru ca ‘măsurile care se vor lua pentru rezolvarea problemei accesului în cartierul Greenfield să includă soluţii care să garanteze protecţia pădurii Băneasa şi a faunei’.

Potrivit acestora, este necesar ca discuţiile în grupuri mici să fie înlocuite cu întâlniri şi dezbateri ample.

“Locuitorilor Bucureştiului trebuie să li se permită să-şi spună punctul de vedere, iar opiniile fiecăruia trebuie avute în vedere, dacă acestea respectă principiile ce vor fi stabilite de experţii de mediu! De ce este important? Susţinem că pot fi identificate soluţii pentru traversarea pădurii Băneasa, cu respectarea tuturor condiţiilor necesare pentru protejarea pădurii şi a faunei. Există exemple de bună practică, iar dezbaterile vor permite să alegem, comunitatea din Greenfield alături de ceilalţi bucureştenii şi împreună cu autorităţile publice, cele mai bune soluţii”, se arată în document.

Iniţiatorii adaugă că susţin dezvoltarea cartierului Greenfield în acord cu nevoile comunităţii, dar că măsurile adoptate nu trebuie să afecteze calitatea vieţii sau a mediului.
”Susţinem nevoia de mobilitate a locuitorilor din Greenfield, iar administraţiile publice locale trebuie să înţeleagă că, în lipsa unor alternative viabile, suntem nevoiţi să utilizăm în exces deplasările motorizate individuale pentru a avea acces la servicii: grădiniţă, şcoală, sănătate, piaţă etc. (…) Discuţiile între toţi cei interesaţi nu pot fi decât un lucru benefic, în acord cu obligaţiile stabilite de Directiva europeană de protecţie a mediului care stabileşte că publicul trebuie implicat în luarea deciziilor”, prevede documentul.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati