Grupul de Inițiativă Civică IOR – Titan solicită intervenţia de urgenţă a autorităţilor pentru stoparea tăierilor :”O pădure urbană … va fi rasă pentru satisfacţia şi profitul unor proprietari privaţi”

Grupul de Iniţiativă Civică IOR – Titan solicită intervenţia de urgenţă a autorităţilor pentru stoparea tăierilor din zona retrocedată şi tragerea la răspundere a proprietarilor şi a chiriaşilor.

„În curând, o pădure urbană de mare valoare ecologică, care găzduieşte sute de specii rare în acest oraş, va fi rasă pentru satisfacţia şi profitul unor proprietari privaţi care vor să betoneze spaţiul verde al comunităţii şi al întregului Bucureşti. Solicităm intervenţia de urgenţă a autorităţilor, care dau din umeri la sutele de sesizări primite din partea cetăţenilor revoltaţi! Cerem stoparea imediată a tăierilor din ‘zona retrocedată’ şi tragerea la răspundere a proprietarilor, precum şi a chiriaşilor care au determinat şi permis această crimă de mediu şi de sănătate publică”, au scris reprezentanţii grupului de iniţiativă civică pe Facebook.

În urmă cu o zi, aceeaşi sursă invoca informaţii transmise de Societatea Ornitologică Română, potrivit căreia cele 12 hectare retrocedate din Parcul IOR reprezintă casa, locul de cuibărit, a peste 26 de specii de păsări.

„Acestea au găsit aici un adăpost mai bun faţă de restul parcului, datorită densităţii mai mari de vegetaţie, caracterului sălbatic şi numeroaselor specii de arbori. Defrişările şi ‘toaletările’ din zonă distrug în mod premeditat acest habitat, iar autorităţile (cu precădere Primăria Sectorului 3) trebuie să facă tot posibilul să oprească aceste distrugeri care continuă şi în prezent”, precizau reprezentanţii grupului de iniţiativă civică pe aceeaşi reţea de socializare.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a vizitat pe 22 martie zona retrocedată din Parcul IOR, remarcând, cu acest prilej, că niciodată nu a mai văzut un număr atât de mare de copaci tăiaţi ilegal, scrie Agerpres.

El preciza că avocaţii contractaţi de Primăria Capitalei verifică legalitatea dispoziţiei de retrocedare, dar şi în ce măsură proprietarii ar putea fi sancţionaţi pentru defrişare sistematică.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati