Grupul Hanner se concentrează pe dezvoltarea fostei fabrici de bere Grivița din București

Hanner Group, prezent și în România unde dezvoltă fosta fabrică de bere Grivița, a vândut componenta de birouri a proiectului mixt Jaunā Teika, situat în Riga, Letonia, către EfTEN Real Estate Fund 4, scrie economedia.ro.

În timp ce EfTEN va administra clădirile de birouri, echipa Jaunā Teika va continua să gestioneze spațiile de co-working Teikums, centrul de conferințe de ultimă generație Fantadroms, centrul de fitness SQUAD Hour, evenimentele și toate facilitățile HORECA.

Campusul de birouri este format din patru clădiri, cu o suprafață de închiriere netă de aproximativ 60.000 mp. Clădirile Jaunā Teika găzduiesc peste 50 de chiriași, printre care companiile de servicii financiare DNB Bank, BIGBANK și Intrum, asiguratorii Gjensidige și BTA, companiile IT TietoEVRY și Accenture; Cabot, Solvay sau compania de co-working Teikums. Peste 6.000 de oameni lucrează în prezent în birourile Jaunā Teika.

„După această tranzacționare a proiectului din Riga ne vom concentra atenția pe accelerarea investiției în Fosta Fabrică din București. Scopul nostru este să transformăm cele patru monumente și noile clădiri într-un punct de reper pentru viața de afaceri și socială a capitalei, mai cu seamă că arhitectura și valoarea de patrimoniu a noului proiect sunt cu adevărat aparte”, a declarat Mindaugas Valukas, fondatorul Jauna Teika și Fosta Fabrică.

Investiția în Fosta Fabrică, situată în imediata vecinătate a stației de metrou Basarab, depășește 40 de milioane de euro și este cea mai mare consolidare și conversie de monumente derulată de un investitor privat la acest moment în București.

Fosta Fabrică va include instalații pentru producția locală de bere, restaurante, cafenea, brutărie, food-court, aprozar alimentat de fermieri locali, salon de înfrumusețare, programe de formare vocațională și profesională, elemente de muzeu despre istoria Luther, primul proprietar al fabricii, spații culturale și de evenimente, locuri de joacă pentru copii, spații de co-working, birouri, primele lofturi din România, apartamente noi și spații publice.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati