Grupul Medical Nord Provita, parteneriat strategic cu un spital privat din Viena pentru sănătatea pacienților români

Spitalul Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, a demarat un parteneriat strategic împreună cu Grupul Medical Nord (fostul Provita) pentru sănătatea pacienților din România.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă, cele două instituții medicale își unesc know-how-ul și expertiza echipelor de specialiști pentru a furniza pacienților acces ușor și rapid la soluții medicale complete.

Parteneriatul aduce pacienților din România o serie de facilități, menite să crească nivelul de calitate al îngrijirilor medicale și să simplifice întregul parcurs medical.

Pacienții au la dispoziție serviciile unui case manager, un specialist în gestionarea cazurilor medicale, care îi va ajuta să identifice și să acceseze cu ușurință soluțiile medicale necesare și specialiștii potriviți, fie în România sau la Viena.

Cei care doresc o a doua opinie medicală privind diagnosticul primit sau planul de tratament pot obține consultații (online sau în persoană) cu experți reputați la nivel internațional în specialitățile lor, colaboratori ai spitalului Wiener Privatklinik.

De asemenea, pacienții români care necesită tratamente indisponibile în țară pentru afecțiunile lor, au posibilitatea de a accesa cele mai moderne și eficiente soluții medicale, în cel mai scurt timp posibil, la spitalul din Viena. Un exemplu sunt terapiile de ultimă generație pentru afecțiunile oncologice, cum ar fi imunoterapia și terapiile personalizate țintite.

După externare, pacienții pot efectua monitorizările post-tratament în Romania, beneficiind de îngrijiri mai aproape de casă, asigurate de echipa spitalului Nord în colaborare la distanță cu specialiștii de la WPK.

Wiener Privatklinik înregistrează anual peste 12.000 de internări, iar circa 40% dintre acestea sunt pentru pacienți internaționali din peste 20 de ţări, în special din Europa Centrală și de Est.

România este țara din care provin cei mai mulți pacienți internaționali, pacienții români reprezentând 30% din totalul acestora.

Mai mult de jumătate dintre aceștia se adresează spitalului pentru tratamentele oncologice.

Printre serviciile medicale solicitate se mai numără consultațiile de second opinion și pachetele personalizate de check-up medical. Spitalul oferă servicii medicale în peste 30 de specialități, având 10 centre de competență și peste 300 de medici colaboratori.

Cei care nu pot călători la Viena pot programa consultații medicale online cu experții austrieci, în clinica virtuală WPK Online Healthcare Center. În România, spitalul Wiener Privatklinik deține 2 birouri de reprezentanță, situate în Bucureşti şi Timişoara.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati