Grupul Purcari a înregistrat venituri de 300 milioane lei anul trecut

Grupul Purcari a obţinut, anul trecut, venituri de 302,6 milioane lei, în creştere cu 22% faţă de 2021, peste estimările de 15-20% anunţate anterior, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), citate de Agerpres, potrivit economedia.ro.

În trimestrul IV al anului trecut, veniturile companiei ajunseseră la 102,9 milioane de lei, în creştere cu 26% comparativ cu aceeaşi perioadă din anul anterior.

Potrivit sursei citate, rezultatele comerciale preliminare pentru trimestrul IV şi întreg anul 2022, publicate luni, preced datele financiare preliminare care urmează a fi raportate pe data de 28 februarie 2023.

La nivelul anului trecut, Grupul a înregistrat venituri de 302,6 milioane lei (+22% faţă de anul 2021 şi peste anticipaţiile anuale de 15-20%, anunţate anterior. De asemenea, veniturile companiei au ajuns la 102,9 milioane lei, în trimestrul IV din 2022, cu 26% peste valoarea din aceeaşi perioadă a anului trecut.

“Suntem încântaţi de rezultatele noastre pentru 2022, obţinute într-un context macroeconomic dificil şi suntem optimişti cu privire la noul an care urmează, în care ne dorim să menţinem ritmul nostru de creştere accelerată, şi vom continua să muncim din greu pentru a îndeplini şi depăşi aşteptările consumatorilor, echipei şi investitorilor noştri”, a comentat directorul general al companiei, Victor Bostan.

Totodată, Grupul Purcari a anunţat că Eugen Comendant a demisionat voluntar din poziţia de director operaţional al Purcari Wineries Public Company Limited, unul dintre producătorii principali de vin din Europa Centrală şi de Est, dar va rămâne membru al Consiliului de Administraţie. Demisia va intra în vigoare începând cu data de 31 martie 2023, conform unui anunţ al companiei, publicat tot pe site-ul BVB.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati