Guvernul a confirmat că nu va prelungi starea de alertă. Când va înceta

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat, luni, după şedinţa Executivului, că nu se va prelungi starea de alertă în România, informează Agerpres. Marţi, 8 martie, la miezul nopții, va înceta starea de alertă.

„Mâine este ultima zi în care rămâne activă starea de alertă, generată de nevoia de a gestiona pandemia de COVID 19. Sunt abilitat să vă comunic că va rămâne ultima zi. Guvernul nu va prelungi starea de alertă. Ca atare, mâine, la miezul nopţii, va expira starea de alertă în România”, a declarat Cărbunaru, în briefingul pentru presă care a urmat ședinței Executivului.

În privinţa situaţiilor privind formularul de localizare a pasagerului, a certificatului verde și altor măsuri, Ministerul Sănătăţii va clarifica reglementările, a precizat Dan Cărbunaru, luni, la Palatul Victoria.

Ultima dată, Guvernul a prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile pe 7 februarie, dar Executivul a decis atunci o schimbare: s-a permis accesul persoanelor nevaccinate în centrele comerciale, numai în magazinele alimentare, dacă există culoare dedicate. Până atunci, accesul persoanelor vaccinate în magazinele alimentare din mall-uri era interzis. Totodată, s-a stabilit că masca de protecție rămâne obligatorie, inclusiv în aer liber.

În urmă cu trei zile, președintele Klaus Iohannis spunea că pandemia se află pe o pantă accelerat descendentă, iar valul 5 este aproape de a se încheia.

„Este momentul, deci, să luăm noi decizii legate de gestionarea acestei situaţii, decizii cu un impact major pentru viitor. Am convocat astăzi o şedinţă de evaluare cu toţi responsabilii din domeniu, în urma căreia am hotărât să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România”, declara Iohannis.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati