Guvernul a ÎNGHEȚAT salariile bugetarilor / Cîțu anunță o ”pauză” și NU va dubla alocațiile și NU va crește pensiile

Premierul Florin Cîțu a anunțat măsurile restrictive pentru bugetari, adoptate în ultima şedinţă de Guvern din acest an, salariilor bugetarilor rămân la nivelul lunii decembrie a anului 2020, scrie ecopolitic.ro

  • Majorarea salariului minim, amânată, facilităţi menţinute pentru plata ratelor la bănci
  • Florin Cîțu: Este nevoie să luăm o pauza si prin această Ordonanță luăm o pauză și în perioada următoare vom veni cu clarificări

Premierul Florin Cîțu a vorbit, miercuri, după ultima ședința de Guvern din acest an, despre ordonanța care prevede prelingirea amânării ratelor la bănci.

„O altă ordonanță este una pe care o așteaptă mulți români, modifcarea Ordonanței 37. Este vorba de prelungirea amânării ratelor la bancă. Dacă ai avut 9 luni de zile, nu mai poți. Ceilalți o pot face până la maximum de 9 luni. Condițiile rămân aceleași”, a spus Florin Cîțu.

  • Cîțu: ”Salariul minim a fost astăzi în primă lectură, e o decizie de a crește la 2.300 de lei și aceasta va fi valoarea” a spus Florin Cîțu. Întrebat de când va crește, a răspuns: ”De la 1 ianuarie”.

”Am fost asigurați că este ok să fie adoptată și săptămâna viitoare” a spus Florin Cîțu.

Nicio decizie privind majorarea pensiilor

Premierul Florin Cîțu susține că nu s-a luat nicio decizie privitoare la creșterea pensiilor în anul 2021. El a explicat că Legea bugetului este construită pe legislația în vigoare, adică este prevăzută o creștere a pensiilor.

  • ” În acest moment nu s-a luat nicio măsură în ceea ce privește pensiile.

Nu pot să dau un răspuns, dar vă pot spune că bugetul se construiește pe legislația în vigoare. Dacă luăm o altă decizie fiți siguri că vom anunța înainte și vom explica.”, a spus Florin Cîțu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati