Guvernul acordă ajutoare pentru masa de Crăciun, noile vouchere vor avea o valabilitate de cinci ani

0
243
Unsplash

Guvernul României vine în sprijinul românilor cu o nouă categorie de vouchere special create pentru a face faţă Sărbătorilor de Crăciun, potrivit antena3.ro.

Noile ajutoare vor avea o valabilitate de cinci ani şi vor fi emise de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), ca o completare la Legea porcului.

Beneficiarii vor fi micii crescători de porci înregistrați în Registrul Agricol care doresc să renunțe la creșterea porcilor din cauza restricțiilor impuse de pesta porcină și care se află în proximitatea unor ferme comerciale de creștere a porcilor pe o rază de 10 km.

Propunerea se află în stadiul de inițiativă legislativă, depusă în Parlament de către Florian-Emil Dumitru, vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, notează Agrointel.

În acest context, potrivit inițiatorilor, voucherele vor avea o valoare de 200 de euro (aproximativ 1.000 de lei) pe care ANSVSA îi va tranzacționa de Crăciun la ferma comercială pentru pastrarea tradiției în preajma Sărbătorilor de Crăciun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.