Guvernul anunţă ajutoare de urgență de aproape 1 milion de lei pentru români vulnerabili

Mai multe sute de familii şi persoane singure vor primi bani de la guvern pentru a-şi reface gospodăriile afectate de incendii sau fenomene meteo periculoase. De asemenea, primesc sprijin şi unii români care suferă de boli grave sau riscă excluziunea socială.

Guvernul a aprobat acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 995.500 lei pentru sprijinirea a 232 familii și persoane singure, care fie se află în situaţii de necesitate în urma unor incendii sau fenomene meteorologice periculoase, fie au probleme grave de sănătate sau riscă excluziunea socială.

Astfel, 255.000 lei sunt alocaţi pentru 39 familii și persoane singure aflate în situații de necesitate cauzate de incendii, din județele: Alba, Bacău, Cluj, Constanța, Covasna, Dolj, Hunedoara, Iași, Ilfov, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Timiș, Vaslui, Vâlcea și municipiul București;

8.000 lei pentru 2 familii care se confruntă cu situații de necesitate cauzate de fenomene meteorologice periculoase, din județele Tulcea și Vaslui.

Alţi 732.500 lei sunt alocaţi pentru 191 familii și persoane singure care se confruntă cu situații deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la apariția sau sporirea riscului de excluziune socială, din județele: Alba, Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea și municipiul București.

Suma necesară pentru plata ajutoarelor de urgență se suportă din bugetul alocat Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, transmite instituţia într-un comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati