Guvernul asigură populaţia că nu vor fi probleme cu aprovizionarea cu gaze

Guvernul României a dat asigurări, astăzi, că nu vor fi probleme cu aprovizionarea cu gaze a populaţiei, în această iarnă.

Măsurile pe care Executivul ar trebui să le ia pentru a combate preţurile uriaşe la energie nu au fost făcut încă publice şi ar trebui aprobate de Guvern până pe 1 septembrie.

„Continuăm să înmagazinăm gaze în depozitele proprii şi am reuşit să atingem un procent de 70%, ceea ce este foarte încurajator pentru realizarea obiectivului, astfel încât să ne asigurăm că avem cantităţile de gaz necesare pentru iarna 2022-2023”, a declarat, astăzi, premierul Nicolae Ciucă, în şedinţa de Guvern.

Totodată, Virgil Popescu, ministrul Energiei, a declarat că în acest moment nu există probleme cu intrarea de gaze naturale în România.

„Fluxurile de intrare de gaze naturale în România sunt în parametri normali, nu există probleme cu intrarea sau cu aprovizionarea cu gaze naturale în acest moment. Sigur, pot să existe situaţii punctuale în piaţă care ar trebui sesizate şi cei care trebuie să vegheze asupra pieţei de gaze naturale să ia decizii de verificare”, a declarat Virgil Popescu.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati