Guvernul cere autorităților locale să verifice dacă se respectă izolarea la domiciliu

Premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul va adopta un act normativ prin care va responsabiliza autorităţilor locale să verifice respectarea condițiilor de izolare la domiciliu.

„În ceea ce priveşte izolarea la domiciliu, am solicitat în repetate rânduri şi chiar vom emite un act normativ în prima şedinţă de Guvern pentru a responsabiliza autorităţile administraţiei locale în verificare condiţiilor de izolare la domiciliu”, a declarat premierul Ludovic Orban, în debutul videoconferinţei avute cu preşedintele Klaus Iohannis, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela și autocitățile locale pe tema gestionării pandemiei de coronavirus.

Ludovic Orban a precizat că din momentul în care s-a dispus că o persoană trebuie să intre în izolare la domiciliu în maxim 24 de ore trebuie să fie informaţi reprezentanţii autorităţilor locale, astfel încât să verifice respectarea deciziei de izolare la domiciliu.

”Trebuie să le facem o scurtă informare celor care intră în izolare la domiciliu, cu ce condiţii trebuie să respecte pe perioada izolării la domiciliu”, a subliniat premierul, afirmând că trebuie stabilite și alte măsuri pentru a asigura „aplicarea cu stricteţe a regulilor, a ordonanţelor militare şi a actelor normative şi sancţionarea drastică a tuturor celor care încalcă prevederile legale sau cele cuprinse în ordonanţele respective”.

Șeful Executivului a cerut și mărirea vitezei de circulaţie a informaţiilor între diferite structuri implicate şi chiar în interiorul diferitelor ministere şi direcţii deconcentrate, astfel încât pe baza acestor informaţii să se ia rapid decizii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati